Chelsea profiteert tegen Arsenal van geldingsdrang Batshuayi

Reacties

Michy Batshuayi heeft zijn kans in de oefenwedstrijd tegen Arsenal met beide handen gegrepen. Uitgerekend een dag na de entree van recordaankoop Álvaro Morata hielp de Belgische spits Chelsea met twee goals in Beijing voorbij de stadgenoot (0-3).

Chelsea profiteert tegen Arsenal van geldingsdrang Batshuayi

Morata is voor minstens 65 miljoen euro (kan door bonussen oplopen tot tachtig miljoen euro) van Real Madrid overgekomen om de leegte in de punt van de aanval op te vullen. Chelsea-manager Antonio Conte heeft Diego Costa na het behalen van de landstitel namelijk de uitgang gewezen. De Italiaan kan komend seizoen voor zijn 3-4-3-systeem dus kiezen tussen Morata en Batshuayi.

Bij afwezigheid van zijn nieuwe concurrent floreerde Batshuayi. Na het openinsdoelpunt van Willian in de veertigste minuut nam de reservespits van vorig seizoen het heft in handen. Vlak voor rust krulde de Belg de bal met veel gevoel voorbij David Ospina en vroeg in de tweede helft knalde de uitblinker hoog en hard raak.

Beide ploegen wisselden in de tweede helft volop, maar effect op de score had dat na de tweede goal van Batshuayi niet meer. Bij Chelsea kwam voormalig Vitesse-huurling Lewis Baker twintig minuten voor het einde nog binnen de lijnen. Het achttienjarige Nederlandse talent Donyell Malen kwam een kwartier voor tijd in het veld bij Arsenal, waar sterspeler Alexis Sánchez nog ontbrak.

Voor Chelsea betekende de zege op de Londense rivaal een goed begin van de voorbereiding. Arsenal heeft wel al meerdere oefenwedstrijden achter de rug en won onder andere van Bayern München op weg naar de competitiestart op 11 augustus. Dan opent Arsenal het nieuwe Premier League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Leicester City. Landskampioen Chelsea treft in de eerste speelronde Burnley. Arsenal en Chelsea staan eerst nog op 6 augustus tegenover elkaar voor de strijd om het Community Shield, de Engelse Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.