Herboren AC Milan schittert al bij imposante zege op Bayern

Reacties

AC Milan heeft tegen Bayern München aangetoond dat het na de massale instroom van aankopen kan wedijveren met de grootste clubs van Europa. De Duitse kampioen werd zaterdag met 0-4 eenvoudig verslagen.

Herboren AC Milan schittert al bij imposante zege op Bayern

De Europese grootmachten troffen elkaar in het Chinese Shenzhen, in het kader van de International Champions Cup. Ook zonder de revaliderende Arjen Robben was er aan grote namen geen gebrek bij de ploeg van Carlo Ancelotti, die tegen zijn oude club onder anderen Robert Lewandowski, Mats Hummels en Franck Ribéry liet starten. De sterren van Bayern werden voor rust al flink te kijk gezet door Milan.

Aanwinst Ricardo Rodríguez toonde in de veertiende minuut zijn aanvalslust en bediende met wat mazzel collega-nieuwkomer Franck Kessié (foto). De middenvelder rondde feilloos af: 0-1. Terwijl de geruchten aanhouden over nog een nieuwe spits voor AC Milan, dat André Silva al haalde, toonde talent Patrick Cutrone tegen Bayern aan dat hij op negentienjarige leeftijd wel degelijk al van meerwaarde kan zijn. De spits uit de eigen opleiding scoorde achtereenvolgens met een intikker en een kopbal om zo voor de 0-3 ruststand te zorgen.

In de tweede helft zakte het tempo weg, mede door het grote aantal wissels bij de Rossoneri. Milan-coach Vincenzo Montello benutte de breedte van zijn selectie volop en bracht met Silva, Lucas Biglia, Leonardo Bonucci, Hakan Çalhanoglu en Antonio Donnarumma (de broer van Gianluigi) nog eens vijf aankopen van deze zomer binnen de lijnen. Bayern slaagde er ondertussen maar niet in Milan met de rug tegen de muur te zetten, ook niet met de ingevallen James Rodríguez binnen de lijnen.

De wedstrijd eindigde in stijl voor Milan. Çalhanoglu trok vijf minuten voor het einde vanaf links naar binnen, schoot raak in de korte hoek en zette de eindstand zo op het scorebord. Voor Milan wacht op donderdag de eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Dan is Universitatea Craiova de tegenstander in de derde voorronde van de Europa League. Bayern begint op 5 augustus aan het seizoen met een duel met Borussia Dortmund, dat dinsdag nog met 3-1 won van AC Milan, om de Duitse Super Cup.

Hoewel aan oefenwedstrijden nog geen conclusies te verbinden zijn, zal het duel voor Bayern in ieder geval stof tot nadenken zijn en voor Milan een welkome opsteker in de wittebroodsweken van de heuse renovatie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.