Bayern komt met goed nieuws over Robben na tennisblessure

Reacties

De verwachting is dat Arjen Robben begin augustus gewoon in actie kan komen in de strijd om de Duitse Super Cup op 5 augustus tegen Borussia Dortmund. Dat heeft Bayern München dinsdagmiddag bekend gemaakt.

Bayern komt met goed nieuws over Robben na tennisblessure

Terwijl zijn ploeggenoten zich in China voorbereiden op het nieuwe seizoen, bleef Robben achter in Zuid-Duitsland om op het complex van de club te trainen omdat hij tijdens zijn vakantie een tennisblessure opliep. Trainer Carlo Ancelotti zei in Shanghai echter dat hij geen reden tot zorgen heeft om de aanvoerder van het Nederlands elftal. Net als Jérôme Boateng moet hij de seizoenouverture kunnen halen.

Dat is niet alleen goed nieuws voor Robben en Bayern, maar ook voor Oranje. Dat speelt eind augustus de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk en ontvangt enkele dagen later Bulgarije. Zoals het er nu naar uitziet kan bondscoach Dick Advocaat dan een beroep doen op de buitenspeler, die eind vorig seizoen nog scoorde in de interlands tegen Ivoorkust en Luxemburg (2x 5-0).

Bayern kwam ook met een update over Manuel Neuer. De Duitse doelman revalideert van een gebroken voet en bleef daardoor eveneens achter aan de Säbener Strasse. Volgens Ancelotti komt de strijd om de Duitse Super Cup te vroeg voor de 31-jarige Neuer, die volgens de Italiaanse coach wel op tijd fit is voor de competitiestart op 18 augustus tegen Bayer Leverkusen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.