Oppermachtig Bayern wint met James en Tolisso eerste prijs

Bayern München heeft voor de vijfde maal de Telekom Cup gewonnen. Het korte toernooi was voor de kampioen van Duitsland het ideale podium om topaankopen James Rodríguez en Corentin Tolisso te laten schitteren. Ook Nederlander Justin Hoogma kwam in actie voor 1899 Hoffenheim. Arjen Robben speelde niet mee tijdens het toernooi.

De Telekom Cup wordt op één dag afgewerkt en bestaat uit slechts vier wedstrijden van elk 45 minuten. Omdat het toernooi aan het begin van de voorbereiding wordt georganiseerd, is bewust gekozen om de inspanning minimaal te houden. Zo wordt er bij een gelijkspel in de reguliere 45 minuten een penaltyserie afgewerkt in plaats van een verlenging.

Bayern trof in de halve finale het Hoffenheim van Hoogma, die net als voormalig SC Heerenveen-spits Mark Uth een basisplaats kreeg. Het was de spits aan de andere kant die de show stal. Robert Lewandowski scoorde binnen de tien minuten met een knappe halve omhaal. Aan Beierse zijde maakte Tolisso zijn debuut, maar hij kon geen bijdrage leveren aan een tweede goal van Bayern.

In de finale trof de landskampioen Werder Bremen, dat eerder Borussia Mönchengladbach uitschakelde. Bayern-trainer Carlo Ancelotti deed nu wel een beroep op James, die zodoende ook zijn officieuze debuut maakte. Bayern kwam net als in de eerste wedstrijd vroeg op voorsprong. Thomas Müller draaide weg bij zijn tegenstander en schoot raak vanaf de zestien. De Duitser miste kort voor tijd nog een strafschop, maar dat bleef zonder gevolgen. Daarvoor had Juan Bernat namelijk al voor de 0-2 gezorgd na een mooie aanval.