Invaller Janssen toont zich bij Spurs in oefenduel met AS Roma

Vincent Janssen heeft ondanks een goede invalbeurt een oefennederlaag tegen AS Roma niet kunnen voorkomen. De Oranje-international viel in toen Tottenham Hotspur met 0-2 achter stond, liet in de slotfase de gelijkmaker aantekenen, maar moest uiteindelijk toezien hoe Kevin Strootman bij de winnende Romeinse goal betrokken was: 2-3.

Janssen startte in het duel tijdens de strijd om de International Champions Cup op de bank. Michel Vorm mocht wel in de basis beginnen, terwijl bij Roma Strootman en de van PSV overgekomen Héctor Moreno na rust invielen (respectievelijk de 46ste en 62ste minuut).

Al in de dertiende minuut moest Vorm de bal voor het eerst uit zijn net halen. Na lang aarzelen had de arbitrage een handsbal van Cameron-Vickers bestraft met een penalty. Diego Perotti schoot uit stand raak.

Vervolgens ging Spurs op zoek naar de gelijkmaker, maar waren kansen niet besteed aan Mousa Dembélé, Harry Kane en Dele Alli. De Belg was met een pegel tegen de lat nog het dichtst bij. Omdat de Londenaren het vizier niet op scherp hadden, werd het in de zeventigste minuut 0-2. De Turkse aanvaller Cengiz Under schoot een afvallende bal binnen. De kans van de van Istanbul Basaksehir overgekomen spits werd ingeleid door ongelukkig en slecht wegwerken van Kevin Wimmer.

Daarmee leek het duel in de zeventigste minuut gespeeld, maar mede door de entree van Janssen stond er twintig minuten later een 2-2 tussenstand op het scorebord in New Jersey. In de 87ste minuut hobbelde een frommelinzet van de Nederlander tegen de paal, waarna Harry Winks de volgende scrimmage doeltreffend besloot. In de negentigste minuut was Janssen zelf trefzeker. Na een goede loopactie richting de eerste paal tikte hij een voorzet van Georges-Kévin N'Koudou beheerst binnen.

Uiteindelijk bleek de opleving van Spurs, dat eerder tijdens het prestigieuze oefentoernooi won van PSG, vergeefs. In de ultieme slotfase brak Strootman immers door op links en werd zijn voorzet binnengegleden door Marco Tumminello, die daarvoor een overtreding op Wimmer leek te begaan. Omdat de arbitrage door liet spelen, bleek zijn treffer de winnende.