City onderstreept superioriteit in topper tegen Arsenal

Reacties

Manchester City heeft zondag de koppositie in de Premier League verstevigd door Arsenal in eigen huis te verslaan: 3-1. De formatie van Pep Guardiola onderstreepte hiermee nogmaals zijn superioriteit op het hoogste Engelse voetbaltoneel.

City onderstreept superioriteit in topper tegen Arsenal

Guardiola verraste vriend en vijand door Gabriel Jesus te passeren. De Spaanse manager koos voor een voorhoede met Raheem Sterling en Leroy Sané op de flanken en Sergio Agüero in de spits. Aan de andere zijde moest ook Alexandre Lacazette genoegen nemen met een plaats op de bank.

The Gunners probeerden in de openingsfase de koploper vroeg onder druk te zetten en dit leidde tot een mogelijkheid voor Mesut Özil, maar zijn schot miste precisie. Vervolgens namen The Citizens het heft stevig in handen. Eerst was Sterling al dicht bij de openingstreffer, maar de rappe aanvaller kwam een teenlengte tekort.

Na de eerste waarschuwing nam Kevin De Bruyne doelman Petr Cech onder vuur, maar de keeper tikte de bal goed naar de zijkant. Arsenal kreeg de bal vervolgens niet weg en na een fraaie één-twee met Fernandinho was het dit keer wel raak voor de Belgische middenvelder. De Bruyne, die opnieuw continu opviel met briljante passjes, schoot de bal hard en laag in de hoek: 1-0.

Vlak voor rust slaagde de thuisploeg er niet in de voorsprong uit te bouwen, maar kansen waren er genoeg. De Bruyne stuurde Sterling weg met een bekeken steekpassje, maar de Engelsman faalde hopeloos om de ruimte te benutten. De buitenspeler gaf namelijk een veel te harde pass richting de geheel vrijstaande Sané.

Ook Agüero, die midweeks tegen Napoli de topscorer aller tijden van City werd, slaagde er niet in de voorsprong te vergroten. Na een lage pass van Walker stuitte de Argentijn op Cech. Kort voor de pauze kwam Arsenal er voor het eerst écht gevaarlijk uit, maar Ederson was snel bij de grond na een laag schot van Aaron Ramsey.

Kort na de pauze was het direct raak voor City. De formatie uit Manchester kreeg een penalty nadat Nacho Monreal in het zestienmetergebied Sterling onderuit liep. Agüero benutte de ietwat gemakkelijk gegeven strafschop via de binnenkant van de paal. Het was alweer zijn 179ste officiële goal voor The Sky Blues.

Alexis Sánchez ziet de bui al hangen na de tweede treffer van Manchester City.
Alexis Sánchez ziet de bui al hangen na de tweede treffer van Manchester City.

Manchester City nam de voet vervolgens iets van het gaspedaal. Eerst kwam de thuisploeg goed weg nadat Ederson een schot van Alex Iwobi door zijn handen liet glippen, maar de Braziliaanse goalie kon zijn fout nog net herstellen. Arsène Wenger bracht een half uur voor tijd Lacazette binnen de lijnen en dit betaalde zich direct uit. Op aangeven van Ramsey bracht de Fransman de spanning terug in de wedstrijd door overtuigend af te drukken door de benen van doelman Ederson: 2-1.

Uiteindelijk was het de ingevallen Jesus die voor opluchting zorgde in het Etihad Stadium. Het doelpunt had echter niet goedgekeurd mogen worden. De man van de assist, David Silva, stond namelijk duidelijk in buitenspelpositie. Het feest bij de thuisploeg was er echter niet minder om, want The Citizens kunnen achterover leunen en kijken hoe Manchester United het zondag (17.30 uur) doet in de topper tegen Chelsea. Momenteel staat de koploper acht punten los ten opzichte van de formatie van José Mourinho.

In de komende speelronde neemt de koploper het op tegen Leicester City, terwijl een aantal dagen later Feyenoord op bezoek komt in de Champions League. Het kwakkelende Arsenal blijft met negentien punten steken op de zesde plaats in de Premier League. De achterstand op de ploeg van Guardiola is na elf duels liefst twaalf punten. In de komende speelronde wacht voor The Gunners de Noord-Londense derby tegen Tottenham Hotspur.

De gepasseerde Gabriel Jesus zette uiteindelijk de 3-1 eindstand op het scorebord.
De gepasseerde Gabriel Jesus zette uiteindelijk de 3-1 eindstand op het scorebord.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.