Manchester City heeft zondagmiddag kinderlijk eenvoudig Huddersfield Town van zich afgeschud. De voetbalmachine van Pep Guardiola had diverse uitblinkers. Watford heeft, net als City, na twee duels nog altijd de maximale score.

Manchester City
6 - 1
Huddersfield Town

Huddersfield bewerkstelligde vorig seizoen zeer knap handhaving in de Premier League, maar duidelijk is dat de ploeg van Terence Kongolo het uitermate zwaar gaat krijgen dit seizoen. De seizoensopening, 0-3 op eigen veld tegen Chelsea, zal wat dat betreft niet bepaald vertrouwen gegeven hebben.

Op het veld van de titelverdediger liet City er in een openingswervelstorm geen twijfel over bestaan hoe het spelbeeld eruit zou zien. Het regende kansen en al in de tweede minuut schoot Steve Mounié de bal in paniek bovenop zijn eigen lat. Een minuut later hield doelman Ben Hamer Gabriel Jesus van scoren af bij een grote kans en weer een minuut later liet de in de basis begonnen Braziliaan na de score te openen toen hij besloot met zijn bovenbeen te willen scoren.

Juist toen het offensief wat was weggeëbd en Jon Stankovic bij de eerste doelpoging van de gasten over schoot, was het wel raak. City-doelman Ederson vertolkte daarbij een hoofdrol. Hij vond met een strakke wreeftrap ver op de andere helft Sergio Agüero, die tot zijn geluk zag dat Hamer uit zijn doel was gekomen. De stift was even gracieus als doeltreffend: 1-0.

Na het openingsdoelpunt van City ging het hard, want na een gesmoorde combinatie met Benjamin Mendy pikte Jesus de bal op en schoot hij in de korte hoek raak. In de 35ste minuut werd het 3-0 omdat Agüero met een intikker kon profiteren van een blunder van Hamer, die de bal na een schot van Mendy los liet. Op slag van rust deed Huddersfield, dat niet één overtreding maakte in de eerste helft, nog wel wat terug. Mounié kopte door bij een corner en Stankovic liep de bal binnen.

In de tweede helft ging City verder waar het gebleven was, want David Silva krulde op fraaie wijze een vrije trap in de bovenhoek. Daarna kreeg vooral Agüero kansen om de marge te vergroten, maar de paal en een niet meer altijd even goed afgesteld vizier stonden zijn hattrick in de weg.

Die hattrick kwam er uiteindelijk toch voor Agüero. Een voorzet, van wederom Mendy, rondde hij handig af met buitenkant voet. Kongolo beleefde een middag om snel te vergeten, want de Oranje-international bepaalde tot zijn eigen afgrijzen de eindstand. Invaller Leroy Sané zag de bal na een solo en kluts via het been van de Nederlander in het doel verdwijnen. Mede door de dertiende hattrick van Agüero voor City is de formatie van Guardiola op basis van doelsaldo koploper. Huddersfield is hekkensluiter.

Burnley
Burnley
1 - 3
Watford
Watford

Watford was vorige week het seizoen al goed begonnen op eigen veld door Brighton met 2-0 te verslaan en zette die goede vorm door op bezoek bij Burnley. Al in de derde minuut rondde Andre Gray met een knappe volley een harde voorzet van Troy Deeney af. De razendsnelle gelijkmaker, James Tarkowski kopte raak uit een corner, bleek slechts een eenmalige oprisping van de thuisploeg. Watford, met Daryl Janmaat negentig minuten binnen de lijnen, maakte immers kort na rust het verschil. Eerst schoot Deeney binnen na een fraaie steekbal van Abdoulaye Doucoure. Vervolgens kon Will Hughes opstomen en hard raak schieten. Daar bleef het bij, waardoor Burnley nog altijd nog maar op één punt staat. Watford staat trots bij het rijtje ploegen met zes punten.

Voor David Silva van Manchester City was de opkomst vanmiddag bijzonder. Hij betrad het veld met zijn zoontje Matteo, die vorig jaar veel te vroeg geboren werd. Silva miste de nodige wedstrijden vorig seizoen door die veel te vroege geboorte van zijn zoontje. Hij vierde de bijzondere dag, het was ook nog eens zijn 250ste Premier League-duel voor City, met de mooiste goal van de middag.