Vliegende start voor Sarri en penaltyspecialist Jorginho bij Chelsea

Reacties

Manager Maurizio Sarri heeft zijn Premier League-debuut bij Chelsea gevierd met een klinkende overwinning. De Londenaren waren op bezoek bij Huddersfield Town met 0-3 te sterk.

Vliegende start voor Sarri en penaltyspecialist Jorginho bij Chelsea
Huddersfield Town
Huddersfield Town
0 - 3
Chelsea
Chelsea

Sarri had bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen een basisplaats ingeruimd voor aanwinsten Kepa Arrizabalaga en Jorginho. Ook David Luiz en Ross Barkley, die vorig seizoen nauwelijks aan spelen toekwamen onder Antonio Conte, stonden aan de aftrap namens de bezoekers. Bij Huddersfield had Terence Kongolo een basisplaats, Rajiv van La Parra zat negentig minuten op de bank.

Zoals verwacht had Chelsea veel de bal in het John Smiths Stadium. The Blues hebben met het aanstellen van Sarri als opvolger van Conte een enorme gedaanteverwisseling ondergaan qua speelstijl. Daarover hier meer. Huddersfield zette echter brutaal druk en hield het eerste half uur prima stand. In de 34ste minuut was het dan toch raak.

Pedro bracht de bal na een prima actie bij Willian, die zijn man passeerde en de bal voorgaf richting de tweede paal. Daar stond N'Golo Kanté, die via de grond raak volleerde: 0-1. Vier minuten later leek Huddersfield op gelijke hoogte te komen, maar spits Steve Mounié kopte de bal tegen de paal.

Op slag van rust sloeg Chelsea opnieuw toe. Christopher Schindler probeerde Marcos Alonso met een ultieme tackle van scoren te houden, maar was te laat en dus ging de bal op de stip. Jorginho bleef vervolgens bijzonder kalm; de Italiaan zag doelman Ben Hamer richting de linkerhoek bewegen en schoot de bal nonchalant aan de andere kant binnen (zie hoofdfoto).

Antonio Rüdiger was in de tweede helft met een kopbal nog dicht bij de 0-3, terwijl Alonso de lat raakte met een knappe omhaal. Het was echter Pedro die voor het slotakkoord zorgde. De Spanjaard werd na een snelle counter bediend door invaller Eden Hazard en kon eenvoudig de derde Chelsea-treffer langs Hamer schuiven.

Door de klinkende zege op Huddersfield is Chelsea de nieuwe koploper van de Premier League. Volgende week wacht de Londenaren met een thuiswedstrijd tegen Arsenal een nieuwe uitdaging. 

Lees hier de verslagen van de andere Premier League-duels van 16.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.