Cillessen reageert op 'zwabbertegengoal' en ontbreken in voorselectie Oranje

Reacties

NEC leed vrijdagavond tegen Heracles Almelo de tweede nederlaag van het seizoen en Jasper Cillessen werd weer eens onder een vergrootglas gelegd. Bij de winnende goal van Anas Ouahim zag de doelman er niet goed uit. Maar of hij er ook daadwerkelijk iets aan kon doen?

Cillessen reageert op 'zwabbertegengoal' en ontbreken in voorselectie Oranje
© Pro Shots
Heracles Almelo
Heracles Almelo
2 - 1
N.E.C.
N.E.C.

Ouahim scoorde met een zwabberschot, waarbij de bal eerst naar links, maar opeens naar rechts ging. Cillessen had daar geen antwoord op. 'Er staan heel veel mensen voor me', keek de keeper bij ESPN terug op de 2-1. 'Ik zie de bal heel laat en hij gaat volgens mij nog een meter van links naar rechts. Tsja… Dan is het lastig.'

De bal viel in het midden van het doel binnen. Daardoor zag het er voor Cillessen vrij ongelukkig uit. 'Ik maak een stap naar rechts om die bal te zien', zei hij. 'Maar hij dwarrelt opeens de andere kant op. Dan sta je er heel lullig bij.'

NEC slaagde er niet in om zich nog terug te knokken en ging daardoor weer onderuit. 'Het is duidelijk dat we niet goed begonnen zijn', aldus Cillessen. 'Zo simpel is het. Dat moet beter. Ik hou me vast aan het feit dat we bij vlagen goed voetballen en ik vertrouwen in deze ploeg heb. Maar het is wel lekker als je een keer drie punten pakt.' Volgende week speelt NEC thuis tegen RKC Waalwijk.

Voorselectie
Uiteraard kwam ook de voorselectie van het Nederlands elftal voor de aankomende EK-kwalificatiewedstrijden ter sprake. Bondscoach Ronald Koeman bracht vrijdag zijn lijst met namen naar buiten: Cillessen ontbrak daarop.

Voor de keeper was het geen verrassing; hij was eerder al ingelicht door keeperstrainer Patrick Lodewijks. Kon Cillessen met de uitleg leven? 'Ja.' Daar bleef het verder bij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.