Koeman neemt Van de Ven en Maatsen op in voorselectie

Reacties

Micky van de Ven en Ian Maatsen zijn opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. De verdedigers van respectievelijk Tottenham Hotspur en Chelsea behoren tot de 29-koppige voorselectie van bondscoach Ronald Koeman. Oranje speelt op 7 september in het Philips Stadion tegen Griekenland en op 10 september in Dublin tegen Ierland.

Koeman neemt Van de Ven en Maatsen op in voorselectie

Koeman heeft vier keepers opgenomen in zijn voorselectie: Justin Bijlow, Mark Flekken, Andries Noppert en Bart Verbruggen. In de defensie is naast Van de Ven en Maatsen ook plek voor Nathan Aké, Daley Blind, Sven Botman, Virgil van Dijk, Denzel Dumfries, Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij.

Op het middenveld zijn weinig verrassingen te bespeuren. Koeman kiest daar voor Frenkie de Jong, Teun Koopmeiners, Tijjani Reijnders, Marten de Roon, Joey Veerman en Mats Wieffer. Voorin zijn Steven Bergwijn, Brian Brobbey, Memphis Depay, Cody Gakpo, Noa Lang, Donyell Malen, Xavi Simons en Wout Weghorst. Memphis maakt zijn rentree nadat hij in juni ontbrak tijdens de Nations League.

Wachten op debuut
Naast Van de Ven en Maatsen wachten ook Botman, Hartman, Reijnders en Verbruggen nog op hun debuut in Oranje. Van de Ven zat eerder wel bij de 39-koppige voorselectie van Louis van Gaal voor het WK in Qatar, maar viel uiteindelijk af.

Nederland staat op dit moment op de derde plaats in Groep B van de kwalificatiereeks voor het EK van volgend jaar in Duitsland. Door de deelname aan de eindronde van de Nations League speelde Oranje pas twee wedstrijden. Frankrijk was met 4-0 te sterk, terwijl Nederland met 5-0 won van Gibraltar. De nummers een en twee in de groep plaatsen zich voor het EK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.