Cillessen houdt gemengde gevoelens over aan nieuwe basisplaats

Jasper Cillessen heeft zaterdagavond de nul gehouden bij Valencia. Het leverde de zesvoudige kampioen slechts een remise op tegen het stugge Cádiz.

Cádiz
Cádiz
0 - 0
Valencia
Valencia

Cillessen moest door blessureleed en de aanvankelijke topvorm van Giorgi Mamardashvili tot vorige week wachten op zijn eerste minuten van dit seizoen. In het duel met Athletic Bilbao (1-1) maakte de ex-keeper van NEC, Ajax en Barcelona een ijzersterke indruk, maar het bleek niet voldoende om alsnog de Oranje-selectie te halen.

In tegenstelling tot vorige week had Cillessen deze keer een relatief rustige avond. Los Che domineerden weliswaar in Nuevo Mirandilla, scoren zat er niet in. Vlak voor rust claimden de bezoekers een penalty wegens vermeend hands van Fali, maar na een VAR-check werd de bal niet op de stip gelegd.

Ook na de hervatting drukte Valencia de thuisploeg naar achteren en hoefde Cillessen in eerste instantie nauwelijks in actie te komen. Zonder de geblesseerde Carlos Soler misten de bezoekers de creativiteit om het taaie Cádiz, dat recent Barcelona al op 0-0 hield, op de knieën te krijgen. Dat het op de ranglijst wegzakkende Valencia in elk geval nog een punt veroverde, dankte het ook aan Cillessen, die zich in de slotfase bij een scrimmage dapper voor de bal wierp.