Cillessen maakt indruk bij rentree: 'Het keepersdebat is nu gesloten'

Jasper Cillessen heeft een goede indruk achtergelaten tijdens zijn rentree onder de lat bij Valencia. In de extra tijd van het duel met Athletic Bilbao zorgde hij er met een redding hoogstpersoonlijk voor dat Valencia niet verloor. Zowel zijn trainer als de Spaanse media waren positief over zijn optreden. De Valenciaanse krant Super Deporte vindt dat het keepersdebat gesloten is door de prestatie van Cillessen.

Valencia
Valencia
1 - 1
Athletic de Bilbao

De zestigvoudig international moest in de 96ste minuut gestrekt, nadat zijn ploeg een minuut ervoor de gelijkmaker had gemaakt. 'Het was zijn grote moment', stelt de Spaanse krant. 'Hij werd beloond met een ovatie van Mestella en kreeg erkenning van zijn coach en teamgenoten. Buiten die save om redde Cillessen een aantal keer gemakkelijk en was hij goed met zijn voeten. Hij kon niets doen aan het tegendoelpunt van Iñigo Martínez, die uit een hoekschop raak kopte.'

Trainer José Bordalás legde na afloop van de wedstrijd uit waarom hij voor Cillessen koos. 'We waren van mening dat dit het moment was. Giorgi Mamardashvili (tot nu toe de eerste doelman, red.) heeft het heel goed gedaan. Hij heeft de verwachtingen overtroffen. Hij is erg jong en heeft een geweldige toekomst, maar na twee nederlagen hebben we gekozen voor een meer ervaren keeper als Jasper. Hij heeft het sensationeel gedaan met die uitstekende redding op het einde.'

Marca kwam ook met lovende teksten. 'De Nederlandse doelman presteerde uitstekend. In de 96ste minuut maakte hij een geweldige redding.'

De doelman zelf was blij met zijn rentree. 'Het was geen makkelijke wedstrijd, maar ik speel liever grote dan kleine wedstrijden. Net als iedereen. We hebben een punt gepakt en dat is goed. Het was een heel open wedstrijd met kansen voor beide ploegen. We hebben na de 0-1 karakter getoond door in de laatste minuten een doelpunt te maken.'