Chelsea voorkomt in bizarre slotfase verlenging tegen Bournemouth

Chelsea is na een krankzinnige slotfase van het duel met AFC Bournemouth doorgestoten naar de halve finales in het toernooi om de League Cup. De ploeg van Antonio Conte kreeg in de negentigste minuut de gelijkmaker om de oren, maar voorkwam niet veel later alsnog een verlenging: 2-1.

Het venijn zat dus in de staart bij het bekerduel op Stamford Bridge, dat na een klein kwartier spelen werd opengebroken door Willian. De Braziliaan mocht Cesc Fàbregas erg dankbaar zijn: hij stond in een lastige positie om te scoren, behield het overzicht en liet Willian de 1-0 binnen tikken.

Jordan Ibe kreeg tien minuten na de openingstreffer nog wel een goede kans op de gelijkmaker, maar hij mikte de bal naast en zag Chelsea het restant van de eerste helft controleren. Er kwamen nog kansen voor Gary Cahill, Michy Batshuayi en Kenedy, maar Bournemouth (waar Nathan Aké negentig minuten op de bank zat) bleef in leven voor de tweede helft.

In dit tweede bedrijf waren de kansen plotseling voor The Cherries. Ibe hield na een kwartier twee tegenstanders bezig en legde de bal terug op Lys Mousset, maar zijn schot kon nog net geblokt worden. Niet veel later raakte Dan Gosling de bal helemaal verkeerd en twaalf minuten voor het einde schoot Ibe net naast.

Het leek hierdoor bij die ene goal van Willian te blijven, maar in de absolute slotfase maakte Gosling er toch nog 1-1 van. De vreugde bij de meegereisde supporters was groot, maar van korte duur, want Chelsea had niet veel trek in een verlenging. Na de late gelijkmaker werd er afgetrapt en Chelsea zocht direct de aanval, wat meteen een nieuwe voorsprong opleverde. Invaller Álvaro Morata werd met een hakje bediend door Eden Hazard en bleef koel in de afronding.