Bravo ontpopt zich tot held in bekerthriller Manchester City

Manchester City heeft zich in een heuse bekerthriller tegen Leicester City geplaatst bij de laatste vier ploegen in de strijd om de League Cup. Verlenging en penalty's moesten na een gelijke stand (1-1) uitsluitsel bieden.

Pep Guardiola stuurde - zoals wel vaker in het toernooi om de League Cup - een veredelde B-ploeg het veld in. Toch herbergde het elftal met namen als Gabriel Jesus, Ilkay Gündogan en Yaya Touré nog voldoende topspelers. Ook voormalig PSV-huurling Oleksandr Zinchenko verscheen aan de aftrap. Bij de thuisploeg begonnen sterkhouders als Riyad Mahrez en Jamie Vardy op de bank.

Zonder de sterkste elf begonnen The Citizens dominant aan het duel. Zo was Bernardo Silva tot twee keer toe gevaarlijk, maar de Portugees had zijn vizier in eerste instantie niet op scherp staan. Bij de derde poging was het wel raak voor de ex-speler van AS Monaco. Na een fraai steekballetje van Gündogan rondde Silva beheerst af. Leicester City liet zich voor de pauze ook regelmatig gelden, maar onder anderen ex-Manchester City-aanvaller Kelechi Iheanacho stuitte op doelman Claudio Bravo.

Manchester City viert de openingstreffer.

Manager Claude Puel bracht in de tweede helft zwaargewichten Vardy en Mahrez in de ploeg, maar lang leverde dit niet het gewenste effect op. Mahrez had nog een goede mogelijkheid, maar opnieuw trad Bravo overtuigend op namens de bezoekers. Als laatste zet kwam ook nog Demarai Gray binnen de lijnen en hij speelde uiteindelijk een belangrijke rol bij de late gelijkmaker van The Foxes.

Diep in extra tijd versierde de rappe aanvaller namelijk een strafschop. Na een lichte overtreding van Kyle Walker ging de bal op de stip. Vardy nam plaats achter de bal en schoot de bal onberispelijk binnen. Manchester City kreeg op deze wijze in de drukke decembermaand nog een extra half uur aan voetbal voor de kiezen.

Manager Pep Guardiola was het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter.

In de tweede helft van de verlenging loste ex-PSV'er Zinchenko nog een afstandsschot, maar Ben Hamer had weinig moeite met de pegel van de Oekraïener. Aan de andere zijde wist ook Mahrez het net niet te vinden. Na 120 minuten stond er nog altijd een gelijke stand op het scorebord, waardoor het uitdraaide op penalty's in het King Power Stadium.

Strafschoppen
De penalty's werden genomen volgens het ABBA-principe. Leicester City benutte de eerste drie strafschoppen en Manchester City was foutloos bij de eerste vier. De vierde en de vijfde strafschop werden vervolgens gemist door uitgerekend Vardy en Mahrez (redding Bravo), waardoor The Citizens zich plaatsten bij de laatste vier ploegen in de strijd om de League cup.