Chelsea verslaat Koeman-loos Everton

Everton heeft woensdagavond de volgende nederlaag geleden. Op bezoek bij Chelsea werd in de achtste finale van de strijd om de League Cup met 2-1 verloren.

Het eerste duel zonder de ontslagen manager Ronald Koeman betekende direct slecht nieuws voor de Nederlanders bij Everton. Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg maakten allebei geen deel uit van de selectie, waardoor het duo op de tribune plaats moest nemen. Aan de kant van de thuisploeg maakte Danny Drinkwater zijn debuut. De middenvelder kwam op de slotdag van de transfermarkt over van Leicester City, maar was door een blessure nog niet inzetbaar. Ook de zeventienjarige Ethan Ampadu maakte zijn basisdebuut voor de Engelse grootmacht.

Het duel in Londen kwam maar moeizaam op gang en het duurde dan ook tot de 26ste minuut tot het eerste grote gevaar kon worden genoteerd. Dit leverde ook direct een mooie treffer op. Een hoekschop van Willian kwam terecht bij Charly Musonda, die een strakke voorzet gaf op Antonio Rüdiger. De Duitse verdediger kopte fraai binnen: 1-0 voor de ploeg van manager Antonio Conte.

The Blues waren de eerste 45 minuten de bovenliggende partij, wat nog resulteerde in een aardige kans voor Michy Batshuayi, die zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Jordan Pickford. Op slag van rust leek Davide Zappacosta op weg naar de tweede Londense treffer, maar het schot van randje zestien vloog net langs de rechterpaal.

Kans Rooney

Na de hervatting kwamen The Toffees, onder leiding van tijdelijk manager David Unsworth, wat beter in het spel. Dit leverde tien minuten later twee flinke kansen op. Eerst kon Wayne Rooney oog in oog met doelman Willy Caballero niet afmaken. De Argentijnse doelman gaf de bal vervolgens cadeau aan Aaron Lennon, maar ook deze Everton-aanvaller kon de sluitpost niet verschalken.

In de slotfase was invaller Ademola Lookman dicht bij de 1-1 namens de nummer achttien van de Premier League. De twintigjarige aanvaller haalde keihard uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar de bal spatte uiteen op de lat. In de blessuretijd was de thuisploeg effectiever; Willian schoot na een fraaie combinatie de bal via de binnenkant van de paal binnen: 2-0.

Toch deden de bezoekers nog iets terug via Dominic Calvert-Lewin, die diep in de extra tijd het leer nog tegen de touwen werkte. Verder dan 2-1 kwam Everton niet, waardoor Chelsea zich plaatste voor de volgende ronde van het League Cup-toernooi.