Chelsea stapt na achttien minuten aan extra tijd als winnaar van het veld

Reacties

Chelsea is zaterdag met een nipte overwinning begonnen aan het Premier League-seizoen. De formatie van manager Thomas Tuchel speelde geen briljante wedstrijd en had een penalty nodig om te winnen van Everton.

Chelsea stapt na achttien minuten aan extra tijd als winnaar van het veld
Everton
Everton
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Het was een tumultueuze zomer voor Chelsea waarin de overname door de Amerikaanse investeerder Todd Boehly uiteindelijk werd goedgekeurd. Daarmee begon een nieuw tijdperk voor de Londenaren, die op de transfermarkt vervolgens in actie kwamen. Onder anderen Kalidou Koulibaly en Raheem Sterling kwamen. De komende weken hoopt Chelsea zich verder te versterken.

Het Everton van Frank Lampard hoopt op een seizoen met minder zorgen dan het vorige, waarin lang tegen degradatie werd gestreden. Nieuwkomer James Tarkowski kreeg de eerste kans. De verdediger kopte in de handen van keeper Édouard Mendy. Chelsea werd daarna sterker. Dat leverde in de extra tijd - die door een blessurebehandeling van Ben Godfrey liefst acht minuten bedroeg - de 0-1 op. De bezoekers hadden wel een penalty nodig om de score te openen. Abdoulaye Doucouré beging een overtreding op Ben Chilwell en Jorginho benutte de strafschop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de tweede helft had Chelsea, waar Hakim Ziyech negentig minuten op de bank zat, het lastiger en kreeg Everton meer kansen via onder anderen Doucouré. Met onder meer Christian Pulisic, Armando Broja en nieuwkomer Marc Cucurella als invallers binnen de lijnen hield de ploeg van Tuchel stand. Sterling was na een pass van Cucurella nog dicht bij de 0-2, maar ook die viel niet. Zo won Chelsea, na tien minuten extra tijd in de tweede helft, met miniem verschil.

Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.