Sterling is eerste topaanwinst in Boehly-tijdperk: 'Londen is mijn thuis'

Reacties

Raheem Sterling heeft zijn overstap van Manchester City naar Chelsea afgerond. De Engels international heeft een contract tot medio 2027 ondertekend bij de club uit Londen. Chelsea betaalt naar verluidt zo'n 55 miljoen euro. Sterling is de eerste aanwinst sinds de komst van de nieuwe eigenaar Todd Boehly.

Sterling is eerste topaanwinst in Boehly-tijdperk: 'Londen is mijn thuis'
© Pro Shots

Sterling (27) had bij Manchester City nog een contract tot volgend jaar zomer, maar besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan. Sinds zijn overstap van Liverpool in de zomer van 2015 werd de snelle aanvaller met City vijf keer kampioen van Engeland.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sterling is al aanwezig in Los Angeles, waar Chelsea zich voorbereidt op het nieuwe seizoen. Met de 77-voudig international heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel weer meer aanvallende opties in de selectie. De Duitser zag eerder deze zomer Romelu Lukaku op huurbasis vertrekken. De Belg speelt komend seizoen voor Internazionale.

'Het is een genot om hier te zijn', reageert Sterling op zijn overstap. 'Ik heb natuurlijk veel bereikt in mijn carrière, maar er is nog veel te bereiken. Ik zie ernaar uit om dat in het shirt van Chelsea te doen. Londen is mijn thuis, de plek waar het allemaal begon voor me. Het is geweldig om de kans te hebben om iedere week onder het toeziend oog van vrienden en familie te spelen.' Sterling verhuisde op zijn vijfde met zijn ouders vanuit Jamaica naar Londen en speelde in de jeugdopleiding van Queens Park Rangers. 

De aanvaller, die woensdag via social media al afscheid nam van City, vond in 337 officiële wedstrijden voor de club uit Manchester 131 keer het net. In zijn periode bij Liverpool (2012-2015) was de in Jamaica geboren Engelsman goed voor 23 doelpunten in 129 officiële optredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.