Chelsea sloopt Milan aan de hand van geweldige Reece James

Reacties

Chelsea heeft woensdag op imponerende wijze afgerekend met AC Milan. Dat gebeurde aan de hand van een geweldige Reece James.

Chelsea sloopt Milan aan de hand van geweldige Reece James
Chelsea
Chelsea
3 - 0
AC Milan
AC Milan

Chelsea begon woensdag al enigszins met de druk op de ketel aan de derde wedstrijd in de groepsfase. Met slechts één punt uit de eerste twee duels moest er gewonnen worden van de Italianen om niet gelijk onder druk te komen in de jacht op een ticket voor de achtste finales. Zeker omdat concurrent RB Salzburg eerder op de avond al won. Milan was nog ongeslagen en vergaarde drie punten meer.

Trainer Stefano Pioli koos op Stamford Bridge voor Sergiño Dest als rechtsback. De oud-Ajacied kreeg, in tegenstelling tot Hakim Ziyech bij de thuisploeg, het vertrouwen van zijn oefenmeester. De Belg Charles De Ketelaere begon achter spits Olivier Giroud, die terugkeerde bij de club waarmee hij in 2021 nog de Champions League-trofee veroverde.

The Blues besloten agressief van slag te gaan. Voormalig Vitesse-speler Mason Mount testte doelman Ciprian Tatarusanu direct. De Roemeen redde echter katachtig. Even later sloeg de thuisploeg wél toe. Na een hoekschop belandde de bal in de scrimmage, waarna Wesley Fofana het eindstation was van een knotsgekke situatie. De Fransman, in de zomer overgekomen van Leicester City, schoot raak (1-0). Mount verdubbelde op fraaie wijze snel daarna de score, maar werd teruggefloten door de video-arbitrage, die de Engelsman buitenspel had zien staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Italiaanse landskampioen deed niets terug, tot de vierde minuut van de extra tijd van de eerste helft aanbrak. De tot dan toe onzichtbare Rafael Leão slalomde uit het niets vier Engelse verdedigers voorbij en vond De Ketelaere, maar de Belg trof doelman Kepa Arrizabalaga. In tweede instantie kon ook Rade Krunic niet toeslaan. Op knullige wijze schoot de Bosniër huizenhoog over, waardoor Chelsea met een voorsprong aan de thee ging.

James staat op
Het eerste serieuze wapenfeit van Milan bleek ook direct de enige stuiptrekking. Chelsea liep in de tweede helft namelijk over de Italianen heen. Eerst was het Pierre-Emerick Aubameyang die geweldig voorwerk van James bekroonde (2-0). Raheem Sterling vergat even later een identieke pass van de uitblinkende James tot doelpunt te verzilveren. Daarna deed James het zelf maar. Op fraaie wijze maakte de Engelse vleugelverdediger er 3-0 van. Daardoor pakte Chelsea de volle buit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
1
1
10-4
+6
13
2
AC Milan
6
3
1
2
12-7
+5
10
3
Red Bull Salzburg
6
1
3
2
5-9
-4
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
1
4
4-11
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.