RB Salzburg wint door strafschop en verhoogt de druk op Chelsea en Milan

Red Bull Salzburg heeft woensdagavond met een 1-0 overwinning op Dinamo Zagreb de druk op Chelsea en AC Milan opgevoerd in Groep E van de Champions League. In de tweede helft werd de wedstrijd beslist door een strafschop van Noah Okafor.

Red Bull Salzburg
1 - 0
Dinamo Zagreb

De eerste dreiging in Salzburg kwam van de bezoekers. Josip Misic schoot vanaf randje zestien op doel, Salzburg-doelman Philipp Kohn had een goede redding in huis. Aan echt grote kansen ontbrak het in de eerste helft, waarin de bezoekers uit Kroatië goed stand hielden. Okafor was er voor de thuisploeg nog het dichtst bij, maar zijn poging vond het zijnet. Dat de voetballers met 0-0 de kleedkamers opzochten in de Red Bull Arena, was niet echt een verrassing.

In de tweede helft nam Salzburg het heft iets steviger in handen. Benjamin Sesko kreeg van dichtbij een goede kopkans, maar zijn kopstoot trof Dinamo-doelman Dominik Livakovic vol op de neus. De beslissing in de wedstrijd volgde halverwege de tweede helft vanaf elf meter. Red Bull Salzburg kreeg een penalty, die door Sadegh Moharrami's trekfout werd veroorzaakt. Okafor benutte het buitenkansje.

De Kroaten kregen één grote kans op de gelijkmaker: Josip Drmic kon vrij op Kohn af, maar verloor het man-tegen-man-duel. Zodoende hield Salzburg de punten thuis, omdat Drmic' late gelijkmaker terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo kwamen de mannen uit de stad van Mozart met de schrik vrij. Red Bull Salzburg staat nu bovenaan in zijn CL-poule en verhoogt de druk op AC Milan en vooral Chelsea, dat pas een enkel puntje heeft. Die twee ploegen treffen elkaar woensdagavond in Londen.