Het gerenoveerde Chelsea heeft nog wat spreekwoordelijk stucwerk te verrichten. The Blues verloren zondag op bezoek bij West Ham United en bleven daardoor op één punt steken in de Premier League. Edson Álvarez maakte als invaller zijn debuut voor The Hammers.

West Ham United
3 - 1
Chelsea
Chelsea

Het zomerse verhaal van Chelsea is inmiddels bekend. Een leger aan spelers vertrok en eigenaar Todd Boehly haalde er ook weer een leger nieuwelingen voor terug. De metamorfose leverde tijdens het openingsweekend een gelijkspel op tegen Liverpool (1-1). De eerste drie punten bleven zondag opnieuw uit.

Dat was de verdienste van West Ham, dat in eigen huis sterk opende en al vroeg de leiding nam. Nayef Aguerd kopte raak uit een hoekschop van James Ward-Prowse en zorgde zo voor 1-0. Chelsea zocht daarna de aanval en hoopte op een strafschop, maar kreeg die niet van scheidsrechter John Brooks. Na een half uur volgde de gelijkmaker alsnog via Carney Chukwuemeka. De aanvaller schoot met zijn rechtervoet raak in de verre hoek.

Chelsea kreeg nog voor rust de kans om op voorsprong te komen in het Olympisch Stadion van Londen, maar lieten dat na. De bal ging namelijk op de stip na een overtreding van Tomas Soucek op Raheem Sterling. Enzo Fernández legde aan, maar stuitte op keeper Alphonse Areola. Tot overmaat van ramp raakten de bezoekers voor rust ook nog Chukwuemeka kwijt door een blessure.

Met Mykhailo Mudryk als vervanger binnen de lijnen volgde een tweede helft die meer gelijk op ging, hoewel Chelsea nog altijd het vaakst de bal had. Het was West Ham dat uiteindelijk opnieuw de leiding nam. De defensie van Chelsea liet zich aftroeven door Michail Antonio. De aanvaller bleef aan de bal en scoorde met een diagonaal schot.

Spannend bleef het tot het einde, mede doordat West Ham even later met tien man verder moest. Aguerd pakte zijn tweede gele kaart na een harde tackle op Nicholas Jackson. West Ham moest daarna vooral tegenhouden en kreeg daarbij steun van Álvarez, die tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd als invaller zijn debuut maakte voor de club. West Ham hield stand en kreeg in de extra tijd een strafschop door een overtreding van debutant en topaankoop Moises Caicedo. Lucas Paquetá schoot raak: 3-1.

Aston Villa
Aston Villa
4 - 0
Everton
Everton

Aston Villa is onverslaanbaar in eigen huis. De ploeg van manager Unai Emery versloeg zondag Everton met liefst 4-0 en boekte zo de achtste Premier League-zege op rij op Villa Park. Dat is de langste reeks sinds februari 1990. John McGinn opende de score en Douglas Luiz verdubbelde de marge met een benutte penalty. Na rust scoorden ook Leon Bailey en Jhon Duran.