Transfer afgerond: Álvarez van Ajax naar West Ham United

Reacties

Edson Álvarez is speler van West Ham United. De Mexicaan heeft in Engeland voor vijf jaar getekend en levert Ajax minimaal 38 miljoen euro op. Met bonussen kan dat bedrag oplopen tot ruim 41 miljoen euro.

Transfer afgerond: Álvarez van Ajax naar West Ham United

Álvarez had al een tijdje een vurige transferwens. Vorig seizoen blokkeerde Ajax een overstap naar Chelsea, terwijl de club deze zomer niet tot overeenstemming wist te komen met Borussia Dortmund. West Ham pakte uiteindelijk wél door en legt de gevraagde veertig miljoen neer voor Álvarez. Álvarez moest zich maandag melden bij Ajax, maar omdat de clubs eruit waren, kon hij meteen doorvliegen naar Londen, waar een medische keuring op hem te wachten stond.

Álvarez denkt dat het na vier jaar Ajax tijd is voor iets anders. Hij werd met Ajax twee keer kampioen van Nederland, won de KNVB-beker en bereikte de knock-outfase van de Champions League.

De 25-jarige controleur kwam in de zomer van 2019 over van América naar Amsterdam. De hoofdstedelingen legden destijds vijftien miljoen euro op tafel om de overgang te bekostigen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.