Liverpool en Chelsea houden traditie in stand in aantrekkelijke topper

Chelsea en Liverpool zijn het seizoen begonnen met een gelijkspel. Een levendige wedstrijd, waarin alle doelpunten in de eerste helft vielen, werd het 1-1. De vorige zes edities tussen beide teams eindigden ook al in een gelijkspel.

Chelsea
Chelsea
1 - 1
Liverpool
Liverpool

Een wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool wordt normaal gesproken pas na meerdere speelrondes gespeeld, maar de Premier League besloot het affiche meteen in de eerste ronde te zetten. De wedstrijd had een Nederlands tintje, want bij Liverpool speelden Virgil van Dijk en Cody Gakpo in de basis. Ian Maatsen begon bij Chelsea op de bank.

Het neutrale publiek kreeg zondagmiddag absoluut waar voor zijn geld, al zal het Chelsea-publiek de openingsfase met de nodige angst hebben beleefd. Zo raakte Salah na ruim tien minuten spelen de lat en maakte Luis Diáz kort daarna het openingsdoelpunt. De spits werd vrijgespeeld door Salah, die zijn ploeggenoot bediende met een sublieme steekbal.

Liverpool leek de wedstrijd verder naar zich toe te trekken, ware het niet dat de 0-2 van Salah afgekeurd werd vanwege buitenspel. Kort daarna maakte Chelsea via Axel Disasi gelijk en werd de 2-1 van Ben Chilwell afgekeurd. Ook daar werd door de VAR buitenspel geconstateerd. Bij beide doelpunten was het randje buitenspel, maar zat de VAR goed.

Liverpool hoopte vroeg in de tweede helft op een gunst van de arbiter, omdat Chelsea-speler Nicolas Jackson hands gemaakt zou hebben in het strafschopgebied, maar de leidsman wilde daar niet aan, ook niet na het bekijken van de VAR-beelden. Chelsea had de zaken in de tweede helft de zaken een stuk beter voor elkaar, maar deden te weinig om Liverpool pijn te doen. Manager Jürgen Klopp haalde Salah naar de kant, die daar niet goed op reageerde. Grote kansen bleven verder uit.