Chelsea juicht zeventien seconden te vroeg en sneuvelt tegen Arsenal

Arsenal heeft woensdag na strafschoppen gewonnen van stadgenoot Chelsea. Na negentig minuten stond het 1-1 in de wedstrijd voor het vriendschappelijk toernooi om de International Champions Cup.

Beide teams startten met een sterke basis. Zo begonnen Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan in de aanval van Arsenal en waren Jorginho, Álvaro Morata en Pedro er bij Chelsea vanaf de aftrap bij. The Blues kenden een uitstekende start, want al na vijf minuten opende Antonio Rüdiger de score uit een corner van Cesc Fàbregas. Hij kopte vanaf ongeveer twaalf meter knap raak.

Tien minuten na de openingstreffer was het al bijna 0-2 voor Chelsea. Morata mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Héctor Bellerín op Callum Hudson-Odoi, maar Petr Cech stopte zijn penalty. In de rest van de eerste helft was Chelsea veruit het meest gevaarlijk met het minste balbezit, maar het bleef bij 0-1.

In de tweede helft had Arsenal meer te vertellen, mede doordat Sarri zeven keer wisselde. Voormalig Vitesse-huurling Lucas Piazón kreeg ook nog vijf minuten speeltijd. Hij verving de zeventienjarige Hudson-Odoi en zag Arsenal in de allerlaatste minuut gelijkmaken. Reiss Nelson gaf voor en Alexandre Lacazette tikte - zeventien seconden voor het einde - binnen.

Tijdens de penaltyserie stond de bij Chelsea ingevallen keeper Marcin Bulka (18) onder de lat. Nadat beide ploegen vijf strafschoppen hadden benut, miste Ruben Loftus-Cheek namens Chelsea. Alex Iwobi scoorde wel voor Arsenal, dat daardoor alsnog won.