Chelsea gooit CL-kansen te grabbel, Arsenal met tien man onderuit

Chelsea heeft woensdag in de Premier League tegen Huddersfield Town dure punten laten liggen in de strijd om een Champions League-ticket. Huddersfield is veilig na het gelijkspel tegen de Londenaren. Arsenal leed met tien man een nederlaag tegen Leicester City.

Chelsea - Huddersfield Town 1-1
Voor Chelsea ging het duel met Huddersfield vooral om het bereiken van de vierde plek, die recht geeft op Champions League-voetbal. De thuisploeg kreeg de bal er in een dominante eerste helft echter niet in en kreeg daar na rust de rekening voor gepresenteerd toen Laurent Depoitre keeper Willy Caballero te slim af was na een pass van Aaron Mooy: 0-1.

Vlak daarna lukte het Chelsea, met aanvallers Olivier Giroud en Eden Hazard als invallers in het veld, wel om te scoren, zij het met een gelukje. Marcos Alonso kreeg de bal na een pass van Cesar Azpilicueta tegen zich aangeschoten, waardoor de bal in het doel belandde. Na negentig minuten was het Huddersfield dat feest vierde, want door het behaalde punt is de club verzekerd van nog een seizoen in de Premier League.

Leicester City - Arsenal 3-1
Arsenal kende een dramatische start tegen Leicester en kwam al na een klein kwartier op achterstand. Kelechi Iheanacho zorgde op aangeven van Fousseni Diabaté voor 1-0. Vervolgens verspeelde verdediger Konstantinos Mavropanos de bal aan Iheanacho en haalde de Griek de aanvaller daarna neer, wat hem een directe rode kaart opleverde. Al na een kwartier moest Arsenal verder met tien.

Wenger haalde aanvaller Danny Welbeck naar de kant en bracht verdediger Shkodran Mustafi. De bezoekers kwamen de eerste helft verder ongeschonden door en vochten zich na rust al vroeg terug. Keeper Eldin Jakupovic had na 53 minuten eerst nog een antwoord op een poging van Pierre-Emerick Aubameyang, maar was kansloos in de rebound: 1-1.

Toch ging het nog mis voor The Gunners. Henrikh Mkhitaryan haalde Andy Gray neer in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Jamie Vardy benutte de penalty: 2-1. Vervolgens bepaalde Riyad Mahrez de eindstand op 3-1. Arsenal is in feite al klaar dit seizoen en eindigt op de zesde plek. Leicester staat met 47 punten op de negende plaats.