Chelsea en Arsenal vervelen week na spektakelstuk

Reacties

Een bij vlagen zeer fletse ontmoeting tussen Chelsea en Arsenal heeft in de League Cup geen winnaar opgeleverd: 0-0. In de Londense derby, waar voor de tweede keer in de historie van het Engels voetbal gebruik werd gemaakt van de Video Assistent Referee (VAR), was dat met name aan Arsenal te wijten. De bezoekers kwamen vooral om 'de nul' te houden. 

Chelsea en Arsenal vervelen week na spektakelstuk

Na de geweldige ontmoeting tussen beide ploegen van een week geleden kende zowel Chelsea als Arsenal een teleurstellende midweek in het toernooi om de FA Cup. The Blues speelden gelijk tegen Championship-ploeg Norwich City (0-0), terwijl The Gunners het nog bonter maakten door te verliezen van Nottingham Forest (4-2).

Arsène Wenger, die een schorsing uitzat vanwege zijn uitlatingen na het 1-1 gelijkspel tegen West Bromwich Albion, liet zijn ploeg in een 3-4-2-1-formatie starten. Maar dat was niet de grootste verrassing: de twee smaakmakers, Mesut Özil en Alexis Sánchez, zaten niet bij de basiself. De Chileen zat op de bank, terwijl de Duitser vanwege een knieblessure geen onderdeel uitmaakte van de selectie. Het duo is al lange tijd onderwerp van gesprek in Engeland, omdat beiden hun aflopende contracten niet willen verlengen. Alex Iwobi en Danny Welbeck waren hun vervangers.

Chelsea-manager Antonio Conte had op zijn beurt nog niet de beschikking over aankoop Ross Barkley. De middenvelder heeft last van zijn hamstring. Verder startte hij met het duo Antonio Rüdiger en Andreas Christensen in de as van de verdediging. Zijn ploeg begon goed aan het duel en had in de tweede minuut al een kansje via Álvaro Morata, maar de spits besloot vanuit een moeilijke hoek zelf op goal te schieten.

Arsène Wenger neemt plaats op de perstribune vanwege zijn schorsing.
Arsène Wenger neemt plaats op de perstribune vanwege zijn schorsing.

Daarna ontspon zich geen spektakelstuk zoals een week geleden het geval was. Wel kreeg Alexandre Lacazette een goede mogelijkheid, die hij wild over het doel schoot. Daarna was het de thuisploeg die de lakens uitdeelde. De goed spelende Victor Moses raakte na een knappe actie de paal en Cesc Fàbregas had tegen zijn oude ploeg de 1-0 moeten maken een minuut voor rust, maar hij kopte recht in de handen van doelman David Ospina.

In het tweede bedrijf kreeg Chelsea direct weer een grote kopkans. Dit keer was het Christensen die van dichtbij ruim over knikte. Daarna jaagde Chelsea met man en macht op de openingstreffer, maar het zeer defensief ingestelde Arsenal gaf weinig weg. Nog binnen het uur moest Arsenal echter verder zonder aanvoerder Jack Wilshere, die geblesseerd afhaakte. Mohamed Elneny verving hem. Een kleine tien minuten later kwam ook Sánchez binnen de lijnen voor Lacazette.

Chelsea kreeg daarna nog kansen via Morata, Moses, Christensen en de ingevallen Willian, maar het viertal kreeg de bal niet achter Ospina. Arsenal was ook met Sánchez binnen de lijnen niet bij machte om grote mogelijkheden af te dwingen en mocht van geluk spreken dat Granit Xhaka twaalf minuten voor tijd niet zijn tweede gele kaart kreeg voor een tackle op Morata.

In de slotminuten viel de bal uit een scrimmage nog een keer op de paal van het Arsenal-doel en een minuut later schreeuwde Stamford Bridge om een penalty nadat Fàbregas onderuit werd gehaald. Maar na raadpleging van de VAR werd deze terecht niet toegekend. Daar bleef het bij. Woensdag 24 januari volgt de return.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.