Stuntclub Bristol City buigt pas in ultieme slotfase voor Man City

Manchester City moet nog flink aan de bak om ten koste van reuzendoder Bristol City de eindstrijd van het League Cup-toernooi te bereiken. De ongeslagen lijstaanvoerder in de Premier League won dinsdag voor eigen publiek zeer moeizaam met 2-1 van Bristol City. Invaller Sergio Agüero maakte in de blessuretijd het verschil. De return is op 23 januari.

Het woord quadruple wordt steeds vaker in verband gebracht met Manchester City, dat immers nog altijd jaagt op vier prijzen. Dinsdag konden The Citizens een eerste stap zetten richting de finale van de strijd om de League Cup, hetgeen de eerste trofee kan worden voor de aanvalsmachine van Pep Guardiola. De Catalaanse oefenmeester opteerde niet voor een veredeld B-elftal, al mocht voormalig PSV-huurling Oleksandr Zinchenko (in de Premier League geen vaste waarde) wel starten als linksback.

Bristol City, de nummer vier in het Championship, liet in de eerste helft in het Etihad Stadium zien dat de sprookjesachtige campagne in het League Cup-toernooi - onder meer Manchester United was het slachtoffer van de dadendrang van The Robins - zeker niet berust op toeval. Manchester City kreeg weliswaar enkele kansen (onder anderen Kevin De Bruyne stichtte gevaar met een schot), maar van een storm richting het doel van het sterk verdedigende Bristol City was bepaald geen sprake.

De bezoekers legden niet alleen het accent op de defensie en meldden zich naarmate het eerste bedrijf vorderde steeds vaker brutaal op de helft van de Premier League-koploper. Vlak voor rust opende Bristol City zelfs de score. Bobby Reid verzilverde een strafschop nadat de aanvaller zelf onderuit werd geschoffeld door John Stones. Dat de bezoekers de rust haalden met een 0-1 voorsprong dankten ze ook aan Adam Flint, die zijn doelman de helpende hand toestak door een inzet van Raheem Sterling op fabuleuze wijze uit het doel te koppen.

Bobby Reid zet Bristol City vanaf de strafschopstip op 0-1.

Aan het begin van de tweede helft kreeg Bristol City van Manchester City de behandeling die de meeste Premier League-clubs dit seizoen ook ondergaan in het Etihad Stadium. De stuntclub kwam onder grote druk te staan en incasseerde tien minuten na de hervatting de 1-1. Op aangeven van Sterling liet De Bruyne doelman Frank Fielding kansloos.

Vanzelfsprekend nam Manchester City hier geen genoegen mee. De Premier League-koploper liet Bristol City onder aanvoering van De Bruyne naar adem happen. De Belg bediende Sterling, maar de aanvaller werd gestuit door de uitblinkende Fielding. De defensie van Bristol City weerde zich verder kranig en leek stand te houden. Agüero dompelde de bezoekers echter in rouw. De invaller, tot dan toe onzichtbaar, kopte in de blessuretijd raak op aangeven van Bernardo Silva.

De return is over twee weken. Om het andere finaleticket strijden Chelsea en Arsenal. De Londense clubs treffen elkaar woensdagavond op Stamford Bridge in de heenwedstrijd.