Verguisde Barkley rondt transfer naar Chelsea nu wél af

Reacties

Ross Barkley vervolgt zijn carrière bij Chelsea. Hij tekent in Londen een contract voor vijfenhalf jaar. De 24-jarige Engelsman zat op een dood spoor bij Everton, waar hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen en dus op de tribune werd geposteerd.

Verguisde Barkley rondt transfer naar Chelsea nu wél af

Barkley debuteerde in 2011 voor Everton en ontwikkelde zich vervolgens stormachtig. De aanvallende middenvelder verwierf al snel een vaste basisplaats en speelde in vijf seizoenen 179 officiële duels voor The Toffees, waarin hij 27 keer scoorde. Als kind van de club was hij ongekend populair bij de Everton-supporters en ook in het nationale elftal maakte hij indruk en kwam hij ondanks zijn relatief jonge leeftijd al tot 22 interlands.

Toen halverwege 2017 duidelijk werd dat Barkley zijn aflopende contract niet wilde verlengen, toonde Ronald Koeman, destijds nog manager van Everton, zich onverbiddelijk. 'We hebben hem een goed contract aangeboden, dat heeft hij geweigerd en hij heeft me verteld dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Hij maakt geen deel meer uit van de toekomst van Everton', zei de Nederlander.

En hij hield zijn woord. Barkley speelde geen minuut meer voor Everton, ook niet onder Koemans opvolger Sam Allardyce overigens. Wel leek Barkley op de weg terug te zijn, nadat een hardnekkige hamstringblessure hem de eerste twintig duels van het huidige seizoen aan de kant hield.

Bij Chelsea kan Barkley dus zijn eerste speelminuten van het seizoen maken. The Blues wilden vorige zomer al zaken doen met de middenvelder, maar Barkley trok zelf op Deadline Day plotseling de stekker uit de deal. Chelsea betaalt een kleine zeventien miljoen voor de Engelsman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.