Openhartige Koeman bevestigt vertrek Barkley: 'Honderd procent zeker'

Reacties

Het hoge woord is eruit: Ross Barkley vertrekt deze zomer bij Everton. Manager Ronald Koeman bevestigt woensdag op de persconferentie voorafgaand aan het Europa League-duel met MFK Ruzomberok van donderdag dat de 23-jarige middenvelder voor een transfer staat.

Openhartige Koeman bevestigt vertrek Barkley: 'Honderd procent zeker'

'Het is honderd procent zeker dat Barkley zal vertrekken', aldus Koeman. 'De situatie is niet ingewikkeld. We hebben hem een goed contract aangeboden, dat heeft hij geweigerd en hij heeft me verteld dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Hij maakt geen deel meer uit van de toekomst van Everton. Het is zijn beslissing, ik wist het aan het einde van het afgelopen seizoen. Het bestuur zegt dat er geen bod is gekomen voor hem.' De Engelsman, die sinds 2013 bij The Toffees speelt, heeft nog maar een contract voor een jaar en staat bij meerdere clubs op het lijstje; met name Tottenham Hotspur wordt veelvuldig genoemd als nieuwe bestemming.

Mogelijk wordt de plaats van de 22-voudig international ingenomen door Gylfi Sigurdsson, die - zo bevestigt Koeman - in de belangstelling staat van Everton. 'Natuurlijk hebben we interesse in hem.' In Engelse media doen bedragen van tegen de vijftig miljoen euro de ronde, maar Koeman wil niet bevestigen dat zijn werkgever al een bod heeft uitgebracht op de IJslander.

De manager wil daarnaast graag nog een verdediger en spits (als vervanger van de naar Manchester United vertrokken Romelu Lukaku) toevoegen aan zijn selectie. Everton is een van de meest bedrijvige clubs tijdens deze transferzomer. Wayne Rooney, Davy Klaassen, Jordan Pickford, Michael Keane, Sandro Ramírez, Cuco Martina en Henry Onyekuru (komend seizoen uitgeleend aan Anderlecht) kwamen al naar Goodison Park.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.