Koeman duidelijk: 'Absoluut niet nagedacht over een oud-speler op plek Hulshoff'

Reacties

Ronald Koeman heeft niet getwijfeld om een jonge talentvolle trainer mee te nemen naar het EK op de plaats van Sipke Hulshoff. De assistent-coach viel vlak voor de start van het EK weg uit de technische staf van Oranje en voor Koeman was het direct duidelijk wie hem moest vervangen: Dwight Lodeweges.

Koeman duidelijk: 'Absoluut niet nagedacht over een oud-speler op plek Hulshoff'
© Pro Shots

De keuzeheer vond vooral de timing doorslaggevend in de keuze voor Lodeweges. 'We zitten drie weken voor het EK', begon Koeman bij Veronica Offside zijn beargumentering. Op de suggestie om een jonge trainer mee te nemen naar het EK, was Koeman duidelijk. 'Er valt iemand twee, drie weken voor de start van het EK weg. En Dwight deed in de eerste periode hetzelfde als Sipke in de afgelopen periode', vertelde Koeman.

'En Dwight is nog geweldig. De spelers zijn goed met Dwight. Toen heb ik absoluut niet nagedacht om een oud-speler, dat wordt dan geroepen, toe te voegen aan de staf', zei Koeman maandagavond. In zijn eerste periode betrok hij Ruud van Nistelrooij bij Oranje. 'En die is uiteindelijk met Frank de Boer meegegaan naar het EK', aldus de bondscoach.

Dat Hulshoff belangrijk was voor het Nederlands elftal, erkent Koeman ook. 'Hij is heel belangrijk geweest voor Arne Slot en dat was hij ook voor mij', aldus Koeman. 'Hij heeft goede oefenstof. Hij is vernieuwend. Hoe hij over het voetbal denkt en hoe hij daarnaar kijkt. En hij is van een jongere generatie dan ik ben. Daar kun je ook van leren. Hoe Feyenoord heeft gespeeld, dát is zijn manier van denken over voetbal. Het is niet voor niets dat hij de kans krijgt om mee te gaan naar Liverpool.'

Bekijk hier al onze video's
Meer R. Koeman
Meer over R. Koeman
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.