Ceferin keihard over Real, Barça en Juve: 'Ze probeerden het voetbal te vermoorden'

Reacties

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is nog altijd zeer ontstemd over de wijze waarop Juventus, Barcelona en Real Madrid de Super League promoten en eerder dreigden om hun eigen competitie te gaan verlaten. Ceferin geeft ook aan bedreigingen aan zijn adres te hebben ontvangen rond het Super League-initiatief.

Ceferin keihard over Real, Barça en Juve: 'Ze probeerden het voetbal te vermoorden'
© Pro Shots

'Ik zou het niet eens erg vinden als deze clubs vertrekken bij de UEFA. Ik vind het zelfs grappig dat ze een eigen competitie willen starten en tegelijkertijd in de Champions League willen uitkomen', zegt Ceferin in een interview met Der Spiegel.

De Sloveen haalt in het interview hard uit naar de bestuurders van Real, Barcelona en Juventus. 'Die clubs hebben incompetente leiders. Die jongens (Florentino Pérez, Joan Laporta en Andrea Agnelli) hebben geprobeerd het voetbal te vermoorden', aldus Ceferin, die zich donderdag ook al openhartig uitliet over de plannen van de FIFA om het WK om de twee jaar te gaan organiseren.

Mismanagement
Dat Real-preses Pérez deze zomer Kylian Mbappé probeerde in te lijven, zegt volgens Ceferin alles over 'het mismanagement' van de huidige leiding bij de Madrileense club. 'Hij bekritiseert de UEFA en zegt dat de club alleen kan overleven met een Super League en probeert vervolgens Mbappé voor 180 miljoen euro vast te leggen...', aldus Ceferin.

De voorzitter van de UEFA kwam ook met een opmerkelijke onthulling dat hij tijdens een telefoongesprek bedreigd is door een adviseur rond het Super League-initiatief. Die persoon liet weten dat er ook een optie voor de UEFA zou kunnen ontstaan om de competitie te organiseren. Toen Ceferin dat voorstel afwees werd hem verteld dat de betrokken clubs veel geld en invloed hebben. Hij zou ook aangeklaagd worden als hij niet zou instemmen met de Super League-plannen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.