UEFA-baas praat na FIFA-plan over boycot: 'Veel succes met die WK's'

Reacties

De UEFA en FIFA staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de voetbalkalender van de toekomst. Het plan van de FIFA om ieder twee jaar een WK te organiseren komt de wereldvoetbalbond op flink veel weerstand te staan, de Europese voetbalbond gaat in ieder geval niet mee in de ideeën. President Aleksander Ceferin is zeer uitgesproken over de plannen.

UEFA-baas praat na FIFA-plan over boycot: 'Veel succes met die WK's'
© Pro Shots

De Sloveense baas van de UEFA sprak zich eerder al wat genuanceerder uit over het WK-idee, door te stellen dat dergelijke hervormingen verregaande gevolgen kunnen hebben voor het internationale voetbal. Een week later wordt duidelijk hoe negatief de UEFA tegenover dit idee staat. 'We kunnen simpelweg besluiten niet mee te doen aan die WK's', doelt Ceferin bij The Times op een boycot.

De Europese bond krijgt bij dat idee steun vanuit Zuid-Amerika. 'Voor zover ik weet zitten wij en de Zuid-Amerikanen op dezelfde lijn, veel succes met die WK's dan', doelt Ceferin op het feit dat als de FIFA deze plannen doorzet landen als Nederland, Frankrijk, Duitsland, Brazilië en Argentinië straks kunnen ontbreken.

Buiten de UEFA om hadden fangroeperingen van over de hele wereld zich al verzet tegen het idee, dat ondersteund werd door voormalig Arsenal-coach Arsène Wenger. De Fransman is bij de FIFA verantwoordelijk voor de wereldwijde voetbalontwikkeling en kwam met het plan om vaker te strijden om de wereldtitel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.