Catalaanse media melden einde soap: 'Koeman blijft'

Reacties

Volgens verschillende Catalaanse media gaat Barcelona met Ronald Koeman het nieuwe seizoen in. Op korte termijn zal de club daarover duidelijkheid verschaffen.

Catalaanse media melden einde soap: 'Koeman blijft'
© Pro Shots

De krant Sport kopt in koeienletters op de site: 'Einde van de soap: Koeman blijft'. Met de karakterisering 'soap' wordt verwezen naar wat zich de afgelopen anderhalve week allemaal heeft afgespeeld in Camp Nou. Ook El Mundo Deportivo opent de site met het bericht over Koeman.

Voorzitter Joan Laporta weigerde de afgelopen tijd herhaaldelijk te bevestigen wie er komend seizoen op de bank zit, Koemans tot medio 2022 doorlopende contract ten spijt. Vrijdag sprak het management van Koeman nog flinke onvrede uit over de handelwijze van Laporta. Daarbij werd verwezen naar een bericht uit de Catalaanse pers, waarin werd gesteld dat de preses vijftien dagen uittrok om een vervanger van Koeman te vinden en anders alsnog bij de Nederlander terug te komen. Ook schoot een opmerking van Laporta over de gezondheid van de Barcelona-trainer in het verkeerde keelgat bij het kamp-Koeman.

Ook Catalunya Ràdio meldt dat Koeman blijft. De oefenmeester heeft volgens de radiozender ermee ingestemd dat een gedeelte van zijn salaris variabel wordt en dus prestatie-afhankelijk. Zijn nieuwe verbintenis zou ook een optie bevatten voor een extra seizoen, als bepaalde doelen worden bereikt. Dit berichtte Sport dinsdag al.

In zijn eerste seizoen loodste Koeman Barcelona naar de bekerwinst, maar werd de landstitel in de slotweken verspeeld. Paris Saint-Germain bleek een maatje te groot in de achtste finale van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.