Catalaanse krant schetst bijzondere optie Koeman: 'Zelfs contractverlenging mogelijk'

Reacties

De periode van reflectie over Ronald Koeman nadert zijn einde. Een opmerkelijk contract voor de Nederlander kan een uitkomst zijn, zo wordt in de Catalaanse media geschetst.

Catalaanse krant schetst bijzondere optie Koeman: 'Zelfs contractverlenging mogelijk'
© Pro Shots

De toekomst van Koeman houdt de gemoederen al dagenlang flink bezig. Barcelona-voorzitter Joan Laporta stelde vrijdag nog geen beslissing te hebben genomen over de positie van Koeman. De president sprak maandag van een 'periode van reflectie' en over 'de wil het contract te respecteren'.

Volgens het Catalaanse Sport wordt het steeds aannemelijker dat de Nederlander ook komend seizoen op de bank van Barcelona zit. Zelfs een contractverlenging is een mogelijkheid. Alleen zou in dat geval wel een offer worden verwacht van de Nederlander.

Koeman zou volgens Sport akkoord moeten gaan met een relatief laag basissalaris en met bonussen voor het veroveren van prijzen. Kortom, een prestatiecontract hetgeen in de tijd van Johan Cruijff niet ongebruikelijk was.

Onlangs sprak het management van Koeman nog flinke onvrede uit over de handelwijze van Laporta. Daarbij werd verwezen naar een bericht uit de Catalaanse pers, waarin werd gesteld dat Laporta vijftien dagen uittrok om een vervanger van Koeman te vinden en anders alsnog bij de Nederlander terug te komen. Ook schoot een opmerking van Laporta over de gezondheid van de Barcelona-trainer in het verkeerde keelgat bij het kamp-Koeman.

De komende dagen moet blijken in hoeverre de partijen afstevenen op een breuk of dat er een andere uitkomst zal volgen. En dat alles terwijl de Nederlander nog een contract tot medio 2022 heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.