Koeman schuift De Jong naar voren na gewonnen bekerfinale

Reacties

Barça-trainer Ronald Koeman is ontzettend trots op zijn spelers na de bekerwinst ten koste van Athletic Bilbao. De Nederlander zag zijn team in de tweede helft gehakt maken van de Basken.

Koeman schuift De Jong naar voren na gewonnen bekerfinale
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 4
Barcelona
Barcelona

Aan de hand van Frenkie de Jong werd de ruime zege geboekt. De Nederlandse middenvelder was rechtstreeks betrokken bij de eerste drie goals. De 0-2 maakte hij zelf, de 0-3 was een assist op Lionel Messi. 'Het zijn allebei geweldige spelers', looft Koeman de spelers na het winnen van zijn eerste prijs als trainer van Barcelona.

'Messi bewijst al jaren dat hij de beste ter wereld is, ook vanavond was hij weer ontzettend effectief', gaat Koeman verder. 'Maar we moeten ook De Jong uitlichten. We hebben een geweldig niveau gehaald in deze finale, deze overwinning is verdiend.' Messi reageerde dolblij na het laatste fluitsignaal.

Iets meer dan een maand geleden werd Joan Laporta gekozen als president van Barcelona, hij kan nu al extra ruimte maken in de prijzenkast van de Catalanen. 'De spelers hadden dit nodig', erkent de beleidsbepaler. 'Ik hoop dat dit pas het eerste succes is in een lange reeks van prijzen. Koeman en zijn staf doen het geweldig, we zijn erg blij voor ze na dit succes. We hebben het lang zonder prijs moeten doen (Barça werd in 2019 kampioen van Spanje, red.), dus vandaag en morgen staan in het teken van feestvieren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.