Glansrol De Jong op historische avond Koeman

Reacties

Ronald Koeman heeft zaterdag met de Copa del Rey zijn eerste prijs als trainer van Barcelona gepakt. Frenkie de Jong slechtte het stugge Athletic de Bilbao-bastion.

Glansrol De Jong op historische avond Koeman
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 4
Barcelona
Barcelona

De eerste hoofdprijs voor Koeman sinds zijn terugkeer naar Camp Nou was het doel. En passant kon Barcelona ook revanche nemen voor de eerste mislukte poging een prijs te pakken. Want op 17 januari had Athletic de Bilbao in de finale om de Supercopa de Catalanen na verlenging een kater bezorgd. Dat gebeurde ook in Estadio de la Cartuja in Sevilla.

Op datzelfde podium begon Barcelona drie maanden later voortvarend. De ploeg van Ronald Koeman was heer en meester. Het ontbrak alleen aan de beloning van het overwicht. Onder anderen Frenkie de Jong liet na een tik uit te delen. De Oranje-international zag in de zesde minuut zijn poging stranden op de paal.

Ondanks meer dan tachtig procent balbezit zocht Barcelona na 45 minuten met 0-0 de kleedkamer op. Na rust was het van hetzelfde laken een pak, waarbij de Catalanen andermaal verzuimden zich te belonen.

Athletic, dat twee weken geleden de Copa del Rey-finale van afgelopen seizoen verloor, dook heel sporadisch maar wel gevaarlijk op voor het doel van Marc-André Ter Stegen. Het waren waarschuwingen voor een vergelijkbaar scenario als de Supercopa-finale.

Dat leed bleef Koeman en co bespaard. Na bijna een uur kon de trainer eindelijk die bevrijdende treffer verwelkomen. Op aangeven van De Jong prikte Antoine Griezmann de 0-1 binnen. Het bleek het begin van de totale ontmanteling van Athletic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Enkele minuten na de openingstreffer was het de Oranje-international zelf die de volgende klap uitdeelde. Na een voorzet van Jordi Alba kopte hij de 0-2 op het scorebord om in de 68ste minuut aan de basis te staan van trilogie van Barcelona met Messi als afmaker. De Argentijn maakte in de 72ste minuut ook de 0-4.

Met de Copa del Rey op zak kan Barcelona alle pijlen richten op de Spaanse titelstrijd. Het laatste half uur biedt Koeman extra vertrouwen dat ook een tweede prijs kan worden gepakt in zijn eerste seizoen als trainer van Barcelona.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.