Real Sociedad beëindigt lange wachten in bijzondere bekerfinale

Reacties

Athletic de Bilbao heeft de Copa del Rey van 2020 moeten laten aan Real Sociedad. De ploeg van trainer Marcelino kan na het verlies van de uitgestelde finale van afgelopen seizoen over twee weken de kersverse bekerwinnaar al weer onttronen.

Real Sociedad beëindigt lange wachten in bijzondere bekerfinale
© Pro Shots
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao
0 - 1
Real Sociedad
Real Sociedad

Voor Athletic de Bilbao zijn het bijzondere weken. De Baskische club heeft al sinds de dubbel in 1984 geen Copa del Rey meer kunnen toevoegen aan de prijzenkast, maar kon in een tijdsbestek van veertien dagen twee keer deze Spaanse beker in ontvangst nemen.

De eerste kans was zaterdag tegen streekgenoot Real Sociedad, dat sinds 1987 geen prijs meer wist te bemachtigen. De Baskische confrontatie moest uitmaken wie de Spaanse beker van afgelopen seizoen zou winnen. Die finale was vanwege corona toen niet gespeeld.

Real Sociedad bleek zaterdag in die uitgestelde finale de gelukkigste. Een strafschop na ruim een uur bleek doorslaggevend. Mikel Oyarzabal was de gevierde man dankzij zijn benutte strafschop, die was toegekend na een overtreding van Iñigo Martínez op Portu.

Over twee weken volgt een nieuwe kans voor Athletic de Bilbao, als het in Sevilla met Barcelona strijdt om de Copa del Rey van het huidige seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.