Steun voor Koeman: Ronald de Boer veroordeelt gedrag Laporta hard

Reacties

Ronald de Boer hoopt dat Ronald Koeman het vertrouwen krijgt om langer door te gaan als trainer van Barcelona. De analist heeft zich uitgesproken over de situatie bij zijn oude club, waar president Joan Laporta voor flinke onrust heeft gezorgd.

Steun voor Koeman: Ronald de Boer veroordeelt gedrag Laporta hard
© Pro Shots

Laporta heeft in de voorbije weken veel twijfel gezaaid over de positie van Koeman. Het is nog onduidelijk of laatstgenoemde verder mag als coach in Camp Nou. De voormalige bondscoach van Oranje heeft nog een contract tot medio 2022, maar momenteel is er sprake van een 'reflectieperiode' bij Barça. Laporta en de vertegenwoordigers van Koeman zouden over ongeveer een week de intensieve gesprekken over de toekomst hervatten, zo verkondigde de voorzitter maandag.

De Boer, tussen 1999 en 2001 zelf als speler actief bij Barça, laat in een interview met Marca blijken geen begrip te hebben voor het handelen van Laporta: 'Hij is een goed persoon, maar het is raar om je zo te gedragen. Een coach vertellen dat hij vijftien dagen moet wachten is onprofessioneel en arrogant. Dat verdient Ronald niet. Het is een uitzonderlijke situatie, het is geen goede gang van zaken. We zullen snel weten waarom hij het zo heeft aangepakt. Ik hoop dat hij blijft en zichzelf blijft bewijzen.'

Volgens De Boer heeft Koeman prima gepresteerd in het voorbije seizoen, waarin Barcelona als derde is geëindigd in La Liga en het Spaanse bekertoernooi heeft gewonnen. De oud-speler van de Catalanen stipt aan dat de omstandigheden nu eenmaal lastig waren: 'Ronald arriveerde in een lastige periode bij de club. Het vertrek van Suárez heeft de kleedkamer geraakt, het had invloed op spelers als Messi. Messi ging later weer als vanouds presteren en dan heeft Koeman het gewoon goed gedaan.'

De Catalaanse sportkranten die de situatie nauwlettend volgen, schrijven overigens met steeds meer overtuiging dat Koeman van Laporta nog een kans gaat krijgen volgend seizoen. De Boer kwam eerder deze woensdag zelf overigens ook al in het nieuws vanwege zijn rol als ambassadeur voor het WK in Qatar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.