'Cardiff beschuldigt Nantes van medeplichtigheid bij Sala-tragedie'

Reacties

De nasleep van de tragische dood van Emiliano Sala heeft dinsdag een pijnlijke wending genomen. Cardiff City wil Nantes voor de rechter slepen voor medeplichtigheid aan het overlijden van de Argentijn.

'Cardiff beschuldigt Nantes van medeplichtigheid bij Sala-tragedie'
© Pro Shots

Deze week is het een jaar geleden dat het vliegtuig met Sala en piloot David Ibbotson neerstortte in Het Kanaal. Nantes stond tijdens het duel met Girondins Bordeaux nog uitgebreid stil bij de tragische dood van de slechts 28-jarige spits. Op de achtergrond is de Ligue 1-club al lange tijd aan het steggelen met Cardiff over de te betalen transfersom voor Sala, een lastige kwestie, die in de rechtszaal lijkt te eindigen.

Dinsdag kwam er echter een nog veel schrijnendere episode in de pijnlijke nasleep. L'Équipe schrijft dat Cardiff momenteel met Franse juristen in gesprek is om Nantes voor de rechter te slepen voor een aantal 'zorgwekkende elementen' rond de transfer. Nantes zou veelvuldig gebruik hebben gemaakt van niet gelincenseerde en illegale tussenpersonen. Ook bij het regelen van het vliegtuig van Sala.

'Als bewezen kan worden dat de clubleiding van Nantes ervan op de hoogte was dat Willie McKay zonder autorisatie commerciële vluchten regelde, zouden ze beschuldigd kunnen worden van medeplichtigheid aan doodslag', reageert jurist Antoine Vey tegenover de Franse krant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Nantes
Meer over FC Nantes
Meer Cardiff City
Meer over Cardiff City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.