Beelden: memorabel eerbetoon Nantes aan Sala

Reacties

Voormalig Nantes-aanvaller Emiliano Sala is op indrukwekkende wijze herdacht. De thuiswedstrijd tegen Bordeaux stond geheel in het teken van het herdenken van de verongelukte Sala.

Beelden: memorabel eerbetoon Nantes aan Sala
© Pro Shots

Het duel met Bordeaux was voor Nantes de eerste wedstrijd na 21 januari, de datum waarop Sala vorig jaar het leven liet. Op weg naar Wales om bij Cardiff City aan de slag te gaan, kwam de spits om bij een vliegtuigongeluk boven Het Kanaal. Het toestel werd pas begin februari teruggevonden.

De maar 28 jaar oud geworden Sala speelde in totaal drieënhalf jaar voor Nantes. Ook al stond hij op het punt bij Cardiff aan de slag te gaan, de Franse fans hebben hem voor altijd in hun hart gesloten. Dat werd zondag wel duidelijk bij het prachtige eerbetoon tegen Bordeaux, ook een voormalige club van Sala. Bekijk hieronder de beelden van de sfeeractie.

De spelers van Nantes droegen speciale tenues met verwijzingen naar Sala. De shirts werden verkocht en de opbrengst daarvan gaat naar San Martin de Progreso en Proyecto Crecer, de clubs waar Sala als jeugdspeler de weg omhoog bewandelde. Bordeaux won overigens met 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

© Pro Shots
© Pro Shots
© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.