Capello hoopvol over Barry en schrikt van Gerrard

Bondscoach Fabio Capello is blij met de ontwikkelingen omtrent de enkelblessure van de Engelsman Gareth Barry. De middenvelder van Manchester City herstelt sneller dan verwacht en lijkt op tijd fit voor het openingsduel van The Three Lions tegen de Verenigde Staten (12 juni).

Capello hoopvol over Barry en schrikt van Gerrard

De 36-voudig international raakte in het competitieduel met Tottenham Hotspur (5 mei) geblesseerd. In eerste instantie leek de kwetsuur niet al te ernstig, maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Barry het enkelgewricht vier weken niet mocht belasten. Ruim drie weken later verloopt het herstel dus voorspoedig.

'De testen en scans wezen uit dat het goed gaat met zijn enkel', vertelt Capello. 'We wachten tot het einde van deze week en dan bepalen we of Barry meegaat naar het WK. We zijn in ieder geval hoopvol. Het gaat veel beter met zijn enkel dan verwacht.'

Barry behoort onder het bewind van bondscoach Capello steevast tot de Engelse selectie. Steven Gerrard, een van de andere belangrijke pionnen onder Capello, deed zijn Italiaanse trainer flink schrikken tijdens de training van donderdag. De aanvoerder van Liverpool viel uit met een kuitblessure en werd twintig minuten lang behandeld langs het veld. Tegen het einde van de oefensessie kon Gerrard wel weer voorzichtig zijn rondjes om het trainingsveld lopen, maar de oefenwedstrijd tegen Japan (zondag) lijkt te vroeg te komen voor de Engelsman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen