Burgemeester Kerkrade: FC Twente hield zich niet aan afspraken

Reacties

De burgemeester van Kerkrade heeft meer details gegeven rond de zaak van de vertraagde FC Twente-supporters, die door een politiecontrole het uitduel met Roda JC Kerkrade (1-1) niet konden bijwonen. FC Twente plaatste na de wedstrijd een kort statement.

Burgemeester Kerkrade: FC Twente hield zich niet aan afspraken

Circa tweehonderd supporters van FC Twente waren op weg naar het stadion van Roda JC, maar de politie haalde vier bussen terug. Volgens burgemeester Jos Som was dit omdat FC Twente zich niet aan de afspraken hield.

Volgens Som hadden de vier bussen met supporters zich moeten melden in Maasbracht, voordat de weg naar het stadion van Roda JC kon worden ingezet. Dit gebeurde niet, waarna de politie ingreep. FC Twente was volgens de burgemeester wel op de hoogte van de routinecheck.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Twente
38
25
5
8
72-39
+33
80
2
Sparta Rotterdam
38
19
12
7
78-47
+31
69
3
Jong PSV
38
18
9
11
77-59
+18
63
4
FC Den Bosch
38
18
9
11
64-49
+15
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Nadat de bussen terug waren gehaald, gooide een aanhanger van FC Twente een bierblikje naar de politie. De supporter werd aangehouden, waarna het volgens L1 onrustig werd in Maasbracht. Door de vertraging werd uiteindelijk besloten om niet meer naar de wedstrijd in Kerkrade te rijden.

FC Twente, dat de voorsprong op nummer twee Sparta Rotterdam iets zag slinken na het gelijkspel tegen Roda JC, gaat in overleg met de autoriteiten in Limburg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.