Dit zijn de mogelijke tegenstanders van FC Twente in de Champions League

Reacties

FC Twente kent de mogelijke tegenstanders in de derde voorronde van de Champions League. De nummer drie van de Eredivisie wacht een dubbele ontmoeting met Lille, Rangers FC, Red Bull Salzburg of Slavia Praag.

Dit zijn de mogelijke tegenstanders van FC Twente in de Champions League

Twente beschikt over een ongeplaatste status. Omdat Atalanta de Europa League won en vervolgens een plek in de topvier van de Serie A veiligstelde, wordt Benfica rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Dat betekent dat de club van Roger Schmidt voor Twente wegvalt als potentiële tegenstander in de derde voorronde, die wordt afgewerkt op 6 of 7 en 13 augustus.

Lille neemt de plek van Benfica in en is een van de mogelijke opponenten van Twente. Ook Rangers, Slavia Praag en Red Bul Salzburg kunnen aan de Tukkers worden gekoppeld. De loting staat op maandag 22 juli op het programma. Dan wordt ook duidelijk of Twente de derde voorronde begint met een thuisduel of met een uitwedstrijd.

Overleeft Twente de derde voorronde, dan moet het de play-offs overleven om de groepsfase van de Champions League te halen. PSV en Feyenoord zijn zeker van een ticket voor het hoofdtoernooi, dat komend seizoen op de schop gaat. Als de Tukkers verliezen, dan stromen ze door naar het hoofdtoernooi van de Europa League. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.