Gewilde Taha gaat voor zijn kans bij FC Twente

Reacties

FC Twente-middenvelder Younes Taha (21) staat in de belangstelling van onder meer FC Groningen en PEC Zwolle. Twente wil de linkspoot echter behouden, terwijl Taha zelf ook voor zijn kans in Enschede wil gaan. Hij laat daar zelfs de Olympische Spelen met Marokko voor schieten.

Gewilde Taha gaat voor zijn kans bij FC Twente
© Pro Shots

Twente nam Taha afgelopen zomer over van PEC, maar bij de Tukkers wist hij nog geen vaste basisplaats te veroveren. In zijn eerste seizoen bij Twente kwam Taha tot twintig Eredivisie-optredens, waarvan twee in de basis. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en een assist.

Twente-trainer Joseph Oosting gaf het voorbije seizoen de voorkeur aan de zeer productieve Sem Steijn als aanvallende middenvelder, terwijl Daan Rots de eerste keus was als rechtsbuiten. Toch ziet Twente wel potentie in Taha en wil de club hem graag behouden.

Ook nu er belangstelling loskomt voor Taha. Onder meer FC Groningen en PEC informeerden naar een mogelijke huurconstructie. Taha wil zelf echter ook voor zijn kans gaan in De Grolsch Veste. Vorig seizoen was hij nieuw en miste hij een deel van de voorbereiding door zijn deelname aan de Afrika Cup Onder-23.

Hetzelfde team neemt deze zomer deel aan de Olympische Spelen in Parijs, maar de timing is niet ideaal. Twente begint vroeg aan het seizoen vanwege de plaatsing voor de Champions League-voorrondes en Taha wil niet nog een keer met een achterstand aan het seizoen beginnen. Hij laat de Olympische Spelen daarom schieten, om voor zijn plek te vechten in Enschede.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.