Bruno Guimarães haat spelen tegen Man City: 'Het is verschrikkelijk'

Reacties

Bruno Guimarães ging ooit zoals veel jongens op voetbal om plezier te maken, maar er is één wedstrijd waarin de Braziliaan dat gevoel nauwelijks heeft: Manchester City-uit. De middenvelder van Newcastle United vertelt dat hij spelen tegen de ploeg van manager Pep Guardiola zelfs haat.

Bruno Guimarães haat spelen tegen Man City: 'Het is verschrikkelijk'
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je in deze rubriek.

Guimarães speelt sinds het begin van 2022 bij Newcastle en nam het sindsdien drie keer op tegen City. In eigen huis hield Newcastle de kampioen nog knap op 3-3, maar in het Etihad Stadium was het twee keer een kansloos verhaal. Newcastle verloor met 5-0 en vorig seizoen met 2-0. Van de bezoekjes aan het blauwe deel van Manchester wordt de middenvelder niet vrolijk, vertelt hij in de Charla Podcast.

'Man City is gewoon een stapje hoger dan alle andere clubs in Engeland, met alle respect. Het is de ergste wedstrijd om te spelen, ik haat het', zegt Guimarães. 'Op het veld voelt het alsof wij een stel kinderen zijn en zij de profs. Het is verschrikkelijk. Alsof wij met zeven man op het veld staan en zij met vijftien. Het is ongelooflijk hoe enorm goed zij zijn.'

De Braziliaan merkte ook dat aanwijzingen van de manager weinig nut hebben. 'Normaal gesproken gaat het in de teambespreking over details als aan welke kant we druk moeten zetten. Maar hoe moet je spelen tegen City? Je gaat het veld op en zij scoren meteen. Het is heel moeilijk, ze hebben zó veel goede spelers…'

Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.