Brugge schorst aanvaller na ruzie over zitplaats in spelersbus

Reacties

Club Brugge doet het in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund zonder Emmanuel Dennis. De Nigeriaan moet zijn ruzie om een zitplaats in de bus bekopen met een verbanning.

Brugge schorst aanvaller na ruzie over zitplaats in spelersbus
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 0
Club Brugge
Club Brugge

De kritiek op Dennis groeide intern de laatste weken. De Nigeriaanse spits had moeite zich te houden aan de afspraken en dat gebrek aan discipline begon steeds meer te schuren. In de aanloop naar het Champions League-duel kwam het tot een uitbarsting, waarbij het onmogelijke gedrag van Dennis ten volle tot uitdrukking kwam.

De spelers en staf hadden zich verzameld om per bus de tocht naar Dortmund te maken. Dennis stapte in en ging op een plek zitten die vanwege de coronaprotocollen niet bezet mocht worden. De aanvaller werd erop gewezen een andere plaats te zoeken, maar hij hield voet bij stuk. De discussie eindigde in het uitstappen van een boze Dennis, waarna de bus zonder de spits de richting van Dortmund insloeg.

Trainer Philippe Clément wilde er niet te veel woorden aan vuil maken. 'Hij heeft zich niet aan de regels gehouden en maakte daarom geen deel uit van de selectie', was het commentaar van de coach over de disciplinaire maatregel.

Opnieuw lijkt daardoor de vierde speeldag in de Champions League te worden overschaduwd door een incident. Vorig jaar was er het penaltydrama rond Mbaye Diagne, die tegen PSG een strafschop opeiste en vervolgens miste. De Senegalees werd vervolgens uit de selectie verbannen. Dat lot kan ook Dennis treffen. In ieder geval kan die een flinke boete tegemoet zien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.