Penalty-klucht brengt Diagne verder richting Brugse exit

Reacties

Mbaye Diagne is bij Club Brugge hard op weg naar de uitgang. De penalty-klucht maakt de Galatasaray-huurling onmogelijk in het Jan Breydel Stadion.

Penalty-klucht brengt Diagne verder richting Brugse exit
© Pro Shots

In de slotfase van de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain van 6 november haalde Diagne de woede van zijn medespelers én trainer op de hals. Hoewel Hans Vanaken de aangewezen man was, eiste de Senegalees de strafschop op. De huurling faalde vanaf elf meter, Brugge verloor met 1-0 en daarmee was de penalty-klucht geboren.

De leiding van de Brugse club greep daags na het duel in Parijs in. Ondanks excuses werd Diagne uit de selectie verbannen. Drie weken later bleek dat trainer Philippe Clément geen aanleiding zag de Senegalees in genade aan te nemen. De aanvaller is en blijft niet welkom op de training.

'Ik heb nu al drie weken op een rij gezegd dat het aan hem is om te tonen dat hij deel van de groep wil zijn, dat hij op het veld wil staan met ons en dat hij dit shirt wil dragen', zei de trainer. 'Er is maar een waarheid en die ligt op het veld.'

Clément houdt de deur nog op een kier voor Diagne. 'Ik heb geen glazen bol. Zijn mogelijke terugkeer hangt af van hoe hij zich gedraagt en hoe hij traint. De bal ligt eigenlijk in zijn kamp en ik zal dan uiteindelijk beslissen of hij een meerwaarde is voor de groep of niet.'

Het heeft er alle schijn van Diagne komende winterstop terugkeert naar Galatasaray. De aanvaller reisde afgelopen week af naar Istanbul om Club Brugge in Champions League te zien spelen tegen de Turkse grootmacht. Tijdens zijn bezoek zou hij ook met Galatasaray hebben gesproken over een voortijdig einde aan de huurperiode.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Diagne
Meer over M. Diagne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.