'Babel op de bank zetten een fout, dit Galatasaray mist een ster als Sneijder'

Reacties

Galatasaray krijgt er na de uitschakeling tegen PSV in de voorronde van de Champions League opnieuw van langs in de Turkse media. Zo wordt trainer Fatih Terim verweten dat hij ervaren spelers als Ryan Babel en Mbaye Diagne op de bank liet beginnen in de return.

'Babel op de bank zetten een fout, dit Galatasaray mist een ster als Sneijder'
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
1 - 2
PSV
PSV

Terim maakte een dag voor de wedstrijd al bekend dat Babel in tegenstelling tot het heenduel niet in de basis zou beginnen tegen PSV. Behalve de 34-jarige aanvaller moest ook de 29-jarige Diagne vanuit de dug-out toekijken hoe Galatasaray nog een poging waagde om de 5-1 nederlaag uit de heenwedstrijd in Eindhoven goed te maken. Toen dat met een 0-1 achterstand bij rust al een onmogelijke opgave bleek te zijn, bracht Terim de twee routiniers bij het begin van de tweede helft alsnog in. De Senegalese spits scoorde uiteindelijk ook nog, maar die goal kwam veel te laat voor Galatasaray.

'Kijkend naar de selectie van Galatasaray spreekt er geen enkele naam tot de verbeelding van de fans. Het is goed om te investeren in jonge spelers, maar er is kwaliteit, talent en intelligentie nodig om resultaten te boeken. Het is een fout om ervaring de rug toe te keren en alleen maar jonge spelers op te stellen', schrijft Fotomaç. 'Het was bijvoorbeeld een verkeerde keuze om de wedstrijd niet te beginnen met de ervaren Babel en Diagne. Een topschutter als Diagne zou niet in diskrediet mogen worden bracht, want Diagne doet nog steeds business', schrijft een van de journalisten van de Turkse sportkrant.

In de periode van Wesley Sneijder was Galatasaray nog succesvol en speelde het regelmatig in de Champions League.
© Pro Shots
In de periode van Wesley Sneijder was Galatasaray nog succesvol en speelde het regelmatig in de Champions League.

Sneijder
In deze ploeg ontbreekt een leider, signaleert Fotomaç. 'Terim zou de teams waarmee Galatasaray kampioen werd als voorbeeld moeten nemen. Als je geen sterspelers als Felipo Melo, Selçuk Inan, Wesley Sneijder of Fernando kan aantrekken, ben je een doorsnee ploeg. Het Galatasaray dat we nu hebben gezien heeft geen leider, maar bestaat uit individuen.' En de krant vraagt zich af of aankopen als Sacha Boey en Patrick van Aanholt dat veranderen. 'Fatih Terims priorteit zou moeten zijn om een Galatasaray te creëren dat ook applaus krijgt als het verliest, omdat het enthousiast is en met het hart speelt.'

Het is het Galatasaray dat we kennen uit een eerdere periode onder Terim, toen het het in 2000 de UEFA Cup won ten koste van Arsenal met sterren als Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Hakan Sükür en Claudio Taffarel. Fanatik signaleert dat die ploeg de voorronden van de Champions League altijd overleefde door achtereenvolgens met FC Sion (1997), Grasshoppers (1998), Rapid Wien (1999) en CSKA Sofia (2003) af te rekenen. Nu strandt Cim Bom Bom onder leiding van Terim voor het eerst in de voorronde van het miljardenbal en wacht de Schotse club St. Johnstone in de derde voorronde van de Europa League.

Do 5 aug. 2021

Do 12 aug. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Galatasaray
Meer over Galatasaray
Meer R. Babel
Meer over R. Babel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.