PSV laat Galatasaray opnieuw kansloos en gaat door in Europa

PSV heeft ten koste van Galatasaray de derde voorronde van de Champions League bereikt. Na de eerdere 5-1 overwinning in Eindhoven werd woensdagavond in Istanbul de klus geklaard. De Turken waren opnieuw kansloos tegen PSV.

Galatasaray
Galatasaray
1 - 2
PSV
PSV

Zo'n voetbalfeest als een week geleden werd het niet in het Fatih Terim Stadium. Afgelopen woensdag stond PSV via uitblinker Eran Zahavi al binnen twee minuten op een voorsprong en liep de Eredivisionist uit naar een ruime voorsprong. Zo zat er weinig spanning meer op de wedstrijd in Turkije. Desondanks stelde PSV, met Cody Gakpo als basisspeler, niet teleur. Het smetje op de zege was echter wel de rode kaart voor Olivier Boscagli.

Galatasaray had opnieuw weinig in te brengen tegen PSV, dat de score 'pas' in de 37ste minuut opende. Noni Madueke schoot na een afgeslagen corner hard in en via een Turks been werd keeper Fernando Muslera verschalkt. Het maakte de situatie van Galatasaray des te uitzichtlozer.

In de tweede helft, waarin Ryan Babel inviel bij de Turken, nam PSV geen gas terug en werd de marge verdubbeld. Mario Götze legde de bal met veel gevoel bij de eerste paal en daar werkte aanvoerder Marco van Ginkel binnen voor de 0-2 (zie video onderaan).

Er was geen vuiltje aan de lucht voor PSV, maar toch kreeg de wedstrijd in Istanbul nog een vervelende wending. Boscagli kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd na een duel met Mbaye Diagne en is zodoende geschorst voor de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League.

Die wedstrijd wordt gespeeld tegen Celtic of FC Midtylland. Zij waren na het laatste fluitsignaal in Turkije nog bezig met hun onderlinge confrontatie. De returnwedstrijd draaide uit op verlenging.

Voor PSV betekent de overwinning, die ondanks een late tegentreffer van Diagne niet meer in gevaar kwam, dat de club verzekerd is van Europees voetbal tot aan de winterstop. Mocht het tegen Celtic of FC Midtjylland misgaan, stroomt PSV in tijdens de groepsfase van de Europa League. Dat zal in Eindhoven echter als een troostprijs voelen nu Champions League-deelname dichterbij is gekomen.