Bristol City zorgt voor stunt, Chong helpt Luton Town ronde verder

West Ham United is dinsdagavond uitgeschakeld in de derde ronde van het FA Cup-toernooi. De ploeg van manager David Moyes verloor de replay op bezoek bij Bristol City.

Bristol City
1 - 0
West Ham United

Na de 1-1 van negen dagen terug ontmoetten Bristol City en West Ham United elkaar dit keer op Ashton Gate en al na drie minuten was het raak voor de thuisclub. Tommy Conway zette de nummer veertien van het Championship op een vroege voorsprong.

De bezoekers, waar oud-Ajacieden Edson Álvarez en Mohammed Kudus ontbraken, hadden genoeg tijd om het tij te keren, maar zes minuten na rust kreeg West Ham de volgende tegenvaller te verduren. Saïd Benrahma kreeg een directe rode kaart vanwege natrappen, waardoor het elf tegen tien was.

Met een man minder slaagde West Ham er niet meer in de achterstand goed te maken, waardoor Bristol City zich mag melden in de volgende ronde.

Bolton Wanderers
1 - 2
Luton Town
Luton Town

Ook Bolton Wanderers en Luton Town moesten op herhaling en het was de nummer vier uit de League One die verrassend op voorsprong kwam tegen de Premier League-club. Dion Charles maakte na elf minuten de 1-0.

Vier minuten later had Tahith Chong de achterstand al ongedaan gemaakt. Het was het tweede doelpunt van de Nederlander namens Luton Town. Chiedozie Ogbene kroonde zich tot matchwinner door in de 57ste minuut de 1-2 te maken.