Goudhaantje Foden wijst Man City ook in FA Cup de weg

Reacties

Manchester City heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup. The Citizens kenden weinig moeite met Bristol City, de nummer dertien van het Championship. Phil Foden nam City voor de tweede keer in vier dagen bij de hand.

Goudhaantje Foden wijst Man City ook in FA Cup de weg
© Pro Shots
Bristol City
Bristol City
0 - 3
Manchester City
Manchester City

Foden was zaterdag in de Premier League al belangrijk voor City in de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth. De spelmaker scoorde en gaf een assist in het met 1-4 gewonnen duel. Foden startte dinsdag opnieuw. Manager Pep Guardiola wijzigde zijn elftal op zes plekken. Onder anderen Erling Haaland kreeg rust in het bekertoernooi.

Zonder enorm te imponeren, boekte City wel een ruime overwinning in het Ashton Gate Stadium. Mede dankzij Foden, die al na zeven minuten de score opende door bij de tweede paal raak te schieten uit een voorzet van Riyad Mahrez. De 0-1 stond lang op het scorebord, tot Foden na 74 minuten opnieuw toesloeg.

Nathan Aké was mee naar voren gekomen en via de Nederlander en Julian Álvarez kwam de bal terecht bij Foden, die er 0-2 van maakte. Het slotakkoord was aan Kevin De Bruyne, die zijn doelpunt meepikte door van afstand scherp raak te schieten in de rechterhoek. Zo bereikte City eenvoudig de kwartfinale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leicester City
Leicester City
1 - 2
Blackburn Rovers
Blackburn Rovers

Leicester City beleeft in de Premier League zeker niet het beste seizoen en dinsdag volgde een pijnlijke bekeruitschakeling. Blackburn Rovers, de nummer vier van het Championship, won namelijk in het King Power Stadium. Tyrhys Dolan opende de score voor de bezoekers, die via Sammie Szmodics na rust op 0-2 kwamen. De 1-2 van Kelechi Iheanacho kwam voor Leicester te laat.

Overige uitslagen:


Di 28 feb. 2023

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Bristol City
Meer over Bristol City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.